Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nelu Tătaru: Vârsta medie a celor infectați a scăzut la 45 – 55 de ani. Peste 8000 de copii, infectați de la începutul pandemiei (VIDEO)

Nelu Tătaru: Vârsta medie a celor infectați a scăzut la 45 – 55 de ani. Peste 8000 de copii, infectați de la începutul pandemiei (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 01 Oct 2020, 22:46
Nelu Tătaru: Vârsta medie a celor infectați a scăzut la 45 – 55 de ani. Peste 8000 de copii, infectați de la începutul pandemiei (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că vârsta medie a persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus a scăzut la 45 – 55 de ani. Totodată, acesta a spus că peste 8000 de copii au fost infectați cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei în România.

Nelu Tătaru: În ultima perioadă a scăzut vârsta medie a celor care sunt infectați la 45 – 55 de ani

Ministrul Sănătății a spus că trebuie să ne obișnuim că acest virus trăiește cu noi. Potrivit oficialului, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19 în România, peste 8000 de copii au fost testați pozitiv, iar aceștia sunt foarte buni transmițători.

”În ultima perioadă a scăzut vârsta medie, 45 – 55 de ani, a celor care sunt infectați în acest moment și am putut vedea și decese în rândulcelor fără comorbidități (...) Noi trebuie să ne obișnuim că acest virus trăiește cu noi. Trăind cu noi, își modifică și el agresivitatea, se adaptează, se întărește. Vorbind acum câteva luni, când vedeam experiența Chinei, respectiv copii nu au probleme, femeile gravide nu au probleme, acum putem vedea că, chiar dacă nu au probleme mari, nu ajung în terapie intensivă... De exemplu, astăzi, doar doi copii sunt în terapie intensivă, din 276 care sunt internați. Dar, am putut vedea, cel puțin, de la începutul acestei pandemii, 3200 de copii între 0 și 9 ani infectați și 5200 între 10 și 19 ani, că nu ajung în spital, că nu prezintă simptomatologie, sunt foarte buni transmițători”, a afirmat Nelu Tătaru.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Nelu Tătaru: Peste 770 de copii au fost testați pozitiv în ultima săptămână

Amintim că ministrul Sănătății a declarat, joi, că peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus în ultima săptămână.

”Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. Vedem că avem cazuri care ajung şi la 2.000 în contextul în care avem persoane de anumită vârstă, iar decesele le vedem ca şi manifestare la cei cu comorbidităţi în general. Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a afirmat Nelu Tătaru.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Ministrul Sănătății: Din cei peste 550 de pacienți internați la Terapie Intensivă, 176 sunt intubați și necesită ventilație

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit și despre situația celor peste 550 de pacienți bolnavi de COVID-19 aflați la Terapie Intensivă, precizând că 176 dintre ei sunt intubați și necesită respirație invazivă ventilată.

„Terapie Intensivă - avem peste 550 de cazuri, dar în acest moment avem doar 176 de pacienţi intubaţi, care necesită respiraţia invazivă ventilată. Ceilalţi sunt în diverse grade de insuficienţă respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară, la fel, medicul curant decizând dacă el mai rămâne pe paturile care beneficiază de acel ventilator mecanic sau sunt trecuţi pe terapie intermediară cu o sursă suplimentară de oxigen”, a afirmat oficialul.

 

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   coronavirus