Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nemțoaica reținuță pe Aeroportul Otopeni avea pașaport eliberat în Siria: Noi detalii despre turista din Germania care venise "să se distreze" în România

Nemțoaica reținuță pe Aeroportul Otopeni avea pașaport eliberat în Siria: Noi detalii despre turista din Germania care venise "să se distreze" în România

Un articol de: - 08 Aug 2016, 12:50
Nemțoaica reținuță pe Aeroportul Otopeni avea pașaport eliberat în Siria: Noi detalii despre turista din Germania care venise "să se distreze" în România Eveniment

Au apărut noi detalii în cazul turistei germane care a acuzat autoritățile române că au ținut-o 9 ore captivă pe aeroportul din Otopeni din cauză că nu avea buletin. Potrivit unui comunicat oficial al Poliției de Frontieră, se pare că nemțoaica avea pașaport eliberat de autoritățile din Siria, arată hotnews.ro.

O turistă din Germania acuză că a fost ţinută, ilegal, nouă ore în aeroport. Femeia susţine că autorităţile au obligat-o să arate neapărat buletinul, deşi avea asupra sa paşaportul şi călătorise în alte ţări folosind doar acest document.

Turista de 21 de ani a plecat împreună cu sora ei mai mare în vacanţă la biza. De acolo, cele două au venit în România, după o escală la Barcelona.

Surorile au ajuns în aeroport la Otopeni, unde turista germană, Eva Alkadri, susţine că a fost reţinută ilegale, pe motiv ca nu are documentele în regulă.

"La data de 05.08.2016, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă s-a prezentat pentru a intra în țară, cu o cursă din direcția Barcelona, o tânără în vârstă de 21 de ani, care s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile din Siria.

Deoarece persoana în cauză nu se află în posesia unei vize sau a unui permis de ședere valabil care să îi permită intrarea în România, polițiștii de frontieră i-au întrerupt călătoria, urmând să fie returnată în direcția Barcelona.

Mai mult, polițiștii de frontieră au sancționat compania transportatoare cu suma de 8.000 lei deoarece a îmbarcat persoană în cauza fără a fi în posesia unui document care să-i permită trecerea frontierei.

Tânăra era însoțită de sora ei, care s-a legitimat cu un document de călătorie eliberat de autoritățile din Germania și care a declarat că va contacta familia aflată în Germania, pentru a intra în posesia unui document al sorei sale care să îi permită intrarea în România.

Ca urmare a acestui fapt, tânăra a fost îndrumată în zona de tranzit a aeroportului, până va intra în posesia documentului.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

În aceeași zi, în jurul orei 23.00, persoana în cauză a prezentat polițiștilor de frontieră, pe lângă pașportul sirian, un permis de ședere eliberat de autoritățile germane, fapt pentru care i s-a permis intrarea în România", se arată în comunicatul oficial al Poliției de Frontieră.

Citeşte mai multe despre:   aeroport,   Stiri Otopeni