Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nereguli GRAVE găsite de ANSVA la comercianţii de carne de pasăre: Patru unităţi din Tulcea, Bucureşti şi Ilfov, închise temporar

Nereguli GRAVE găsite de ANSVA la comercianţii de carne de pasăre: Patru unităţi din Tulcea, Bucureşti şi Ilfov, închise temporar

Un articol de: B1 TV - 01 Iul 2016, 10:50
Nereguli GRAVE găsite de ANSVA la comercianţii de carne de pasăre: Patru unităţi din Tulcea, Bucureşti şi Ilfov, închise temporar foto: wall-street.ro Eveniment

Nereguli grave găsite de ANSVA la comercianţii de carne de pasare. Inspectorii au dat amenzi de 78 de mii de lei şi au închis temporar patru unităţi din Tulcea, Bucureşti şi Ilfov care nu respectau normele minime de igienă.

Timp de aproape 3 saptamani, ANSVSA a făcut controalele în peste 330 de unităţi alimentare, dintre care peste 200 au fost cele cu carne de pui, iar 52 au fost abatoare cu carne de pasăre, arată B1 TV.

Controalele au vizat condiţiile sanitare veterinare referitoare la producerea cărnii proaspete, a cărnii tocate şi a cărnii preparate de pasăre, precum şi a cărnii de pasăre separată mecanic.

Inspectorii au dat 23 de amenzi in valoare de 78.000 de lei, precum şi 23 de avertismente pentru deficienţe minore.

Au fost emise patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii a 4 unităţi din Capitală şi din judeţele Tulcea şi Ilfov..

Inspectorii au constatat în primul rând că nu erau respectate condiţiile de bunăstare a păsărilor, în timpul transportului la abator sau în timpul sacrificării.

În perioada 6-26 iunie,ANSVSA a luat si probe, printre altele, din telemea oaie veche, brânză telemea de vacă sau apte crud de vacă si precizeaza ca in momentul de faţă că 11 probe se află încă în lucru.

Citeşte mai multe despre:   ANSVSA,   nereguli,   Stiri Tulcea,   Stiri Bucuresti,   Ilfov,   carne