Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital (VIDEO)

Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital (VIDEO)

Un articol de: - 20 Iul 2016, 15:00
Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital (VIDEO) Foto: evz.ro Eveniment

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a finalizat verificările de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, iar rezultatele sunt mai mult decât îngrijorătoare, informează B1 TV.

Concluzia raportului arată că Marian Cojocaru, pilotul care a ajuns la unitatea medicală pe 10 iulie, a dezvoltat o colonizare de germeni de spital. Pacientul este în acest moment izolat la secția de terapie intensivă a spitalului. Dezvoltarea unei infecții nu a fost probată, dar o eventuală apariție a acesteia depinde de capacitatea corpului pacientului de a limita impactul pe care îl au germenii asupra sa.

Cât despre declarația conducerii potrivit căreia pilotul s-a contaminat cu bacterii prin flora apei de baltă, Ministerul susține că nu avea cum să se întâmple acest lucru, iar contaminarea s-a făcut în spital deoarece Cojocaru a fost internat pe 10, probele recoltate pe 11 nu arătau prezenta bacteriilor, iar probele recoltate pe 14 demonstrau că bacteriile se aflau în corpul pacientului.

Corpul de Control a dispus supravegherea și investigarea bacteriologică a pacienților rămași în ATI și izolarea acestora până la părăsirea secției. De asemenea, a mai dispus ca personalul ce se ocupă de dezinfecție și curățare să fie instruit din nou, iar operațiunile să fie intesificate. Firma care asigura curățenia a fost amendată cu 5.000 de lei deoarece nu a efectuat o igienizare corespunzătoare.

Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   pilot