Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nereguli la Spitalul de Oftalmologie: Bufet fără avize în incinta unității medicale și contracte neconforme cu legislația (VIDEO)

Nereguli la Spitalul de Oftalmologie: Bufet fără avize în incinta unității medicale și contracte neconforme cu legislația (VIDEO)

Un articol de: - 06 Iul 2016, 13:38
Nereguli la Spitalul de Oftalmologie: Bufet fără avize în incinta unității medicale și contracte neconforme cu legislația (VIDEO) Foto: spitaloftalmologie.ro Eveniment

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a constat mai multe nereguli la Spitalul de Oftalmologie din București, informează B1 TV.

În urma verificărilor s-a constatat că în incinta unității medicale funcționa un bufet, în baza unui contract care nu era conform legislației. De aici lipsesc aprobarea Ministerului Sănătății și a Consiliului de Administrație a DSP și caietul de sarcini al licitației. Acest contract a fost găsit în două forme - una bătută la mașina de scris și una scrisă la calculator - care nu sunt identice. În forma scrisă la calculator lipsește articolul referitor la interzicerea subînchirierii spațiului respectiv. Lipsa articolului a dus la subînchirierea ulterioară către o altă societate.

De asemenea, s-a mai stabilit că managerul spitalului, în perioada 2007-2011, a avut și calitatea de manager și calitatea de angajat al acestei societăți comerciale.

Nereguli s-au constat și în ceea ce privește un alt contract de închiriere a unui atelier de reparații optică medicală. Din acesta lipsesc aprobarea Ministerului Sănătății și a Consiliului de Administrație. Contractul a fost încheiat în 2002 cu o societate comercială care, în 2008, s-a dizolvat. În 2009, a fost încheiat un acord cu firma dizolvată pentru înlocuirea contractului de închiriere cu o altă societate care aparținea acelorași asociați. 

În ceea ce privește închirierea unui spațiu pentru înființarea unei farmacii în 1993, Corpul de Control a mai constatat că nu se poate proba respectarea prevederilor contractuale.

Raportul Corpului de Control va fi trimis la Parchetul de pe Judecătoria Sectorului 1.

Nereguli la Spitalul de Oftalmologie: Bufet fără avize în incinta unității medicale și contracte neconforme cu legislația

Ancheta Corpului de Control a fost declanșată după o serie de articole publicate pe site-ul lui Cătălin Tolontan. Potrivit unor documente incendiare publicate de acesta, Monica Pop, cel mai longeviv director de spital din Capitală, a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA la spital și șeful Comisiei de concurs.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Directorul Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar și cristaline pentru bolnavi, un spațiu în spital și a prelungit contractul de patru ori de atunci. În schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în 2007. Timp de patru ani, Monica Pop a fost și director al spitalului de stat și angajatul firmei căreia îi închiriase spațiul. (Detalii AICI) Monica Pop a negat la acea vreme toate acuzațiile. (Detalii AICI și AICI)

Citeşte mai multe despre:   nereguli,   contract