Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Neregulile de pe Aeroportul Otopeni, ignorate de ministrul Transporturilor: „Problema ține de cei de la Turism”

Neregulile de pe Aeroportul Otopeni, ignorate de ministrul Transporturilor: „Problema ține de cei de la Turism”

Un articol de: B1 TV - 29 Aug 2012, 14:59
Neregulile de pe Aeroportul Otopeni, ignorate de ministrul Transporturilor: „Problema ține de cei de la Turism” Eveniment

Crimă, înşelăciuni, ultraj, distrugere sau furt. Toate au fost punctate pe Aeroportul Otopeni din cauza sau prin intermediul taximetriştilor piraţi. În vreme ce Poliţia Transporturi şi oficialii de pe Henri Coandă se simt neputincioşi, cei în măsură să taie în carne vie pentru a mătura fenomenul ridică din umeri. Solicitările oficiale, telefoanele sau sms-urile sunt în zadar pentru a ajunge la ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, în vederea obţinerii unui punct de vedere. Ofiţerii de presă în schimb, aruncă responsabilitatea pe umerii ministrului Turismului.

„Nu se poate! Pentru că domnul ministrul nu este la birou. Nu ştiu când îl găsiţi că nu ştiu programul dânsului”, a spus un funcționar de la Biroul de Presă al ministerului Transporturilor.

Mai mult, reprezentanții ministerului susțin că această sarcină nu cade în subordinea lui Ovidiu Silaghi.

„Problema este a aeroportului, nu a domnului ministru. Ministrul se ocupă de politici şi strategii, da? Asta e rolul ministrului. Problema asta ține de cei de la Turism”, mai spune funcționarul.

Niciunul dintre oficiali însă nu își asumă problema de pe aeroport.

„Din păcate pe aeroport nu suntem singura structură care are competență, acolo e aeroportul care trebuie să se gestioneze, firma de pază să fie prezentă. Faptul că a fost depistat, e un lucru bun, ceea ce a comis el ulterior nu are nicio legătură cu faptul că era în zona apropiată a aeroportului”, a declarat șeful IGPR, Petre Tobă.

Ceea ce nu ştie şeful Poliţiei Române sau a omis este faptul că principalul suspect în cazul studentei japoneze a fost într-adevăr depistat înainte să comită fapta, ba chiar amendat de două ori pentru cărăuşie ilegală şi cerşetorie, însă prezenţa sa a persitat şi la mai bine de 7 luni de la aceste episoade. La fel cum persistă şi în prezent cele peste 700 de firme de taxi care deţin sau nu autorizaţie pentru transportul turiştilor.

„Administraţia aeroportuară nu poate lua măsuri directe pentru că nu se poate substitui organelor abilitate statului, vorbim de poliţie, în consecinţă, atât Administraţia aeroporturi atât prin personalul propriu cât şi prin firma angajată, poate să sesizeze poliţia în cel mai rău caz şi această să vină să îi îndepărteze pe aceşti piraţi şi intermediari”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.


Ministerul Transporturilor, imun la siguranța călătorilor de pe aeroporturi
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Aeroportul Otopeni,   ovidiu silaghi,   ministrul Transporturilor,   taximetristi