Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Neregulile din bibliografia lui Șerban Nicolae: Senatorul PSD a scris două cărți cu conținut identic, dar titlu diferit, și și-a trecut un grad universitar pe care nu l-a deținut niciodată

Neregulile din bibliografia lui Șerban Nicolae: Senatorul PSD a scris două cărți cu conținut identic, dar titlu diferit, și și-a trecut un grad universitar pe care nu l-a deținut niciodată

Un articol de: - 16 Mai 2017, 18:53
Neregulile din bibliografia lui Șerban Nicolae: Senatorul PSD a scris două cărți cu conținut identic, dar titlu diferit, și și-a trecut un grad universitar pe care nu l-a deținut niciodată Eveniment

În bibliografia senatorului PSD Șerban Nicolae apar două cărți în care acesta figurează ca și coautor. Numai că acestea nu sunt două cărți ci doar aceeași carte în proporție de 99% dar cu titluri diferite, dezvăluie jurnaliștii de la România Liberă. Ba mai mult, unul din titlurile respective are și titlul greșit.

De asemenea, jurnaliștii au descoperit că deși se recomandă ca lector universitar, instituţia de învăţământ superior la care a predat susţine că Șerban Nicolae a fost doar asistent.

Folosirea aceluiași conținut al cărții sub 2 titluri diferite în două lucrări distincte reprezintă un caz grav de autoplagiat, lucru confirmat și de normele academice.
Numele lui Șerban Nicolae apare pe două volume apărute în 2003 și 2005: „Parlamente europene“, respectiv „Instituţii parlamentare internaţionale“, tipărite la Editura Fundaţiei România de Mâine a Universităţii „Spiru Haret“. 

Șerban Nicolae este coautor, alături de Mihai Constantinescu (un fost consilier prezidenţial decedat în 2012) și Marius Amzulescu, fost cadru didactic la „Spiru Haret“, actual notar în București. „România liberă“ a comparat cărţile, pagină cu pagină, concluzia fiind că sunt identice în proporţie de 99%.

Titlul volumului 2003, „Parlamente europene“, conţine însă o mare eroare, pentru că dă senzația că tratează legislativele din Europa, lucrarea tratează de asemenea instituţii cu membri sau activităţi ce sunt/depășesc graniţele Europei precum Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Cooperare și Securitate în Europa sau Adunarea Parlamentară a NATO

"Nu știu, nu eu m-am ocupat de acest volum, eu am lucrat la «Parlamente europene» (cartea apărută în 2003)“, a susţinut Șerban Nicolae pentru RL întrebat de carte.

Citeşte mai multe despre:   Serban Nicolae,   carti