Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nervii șoferilor din Capitală sunt întinși la maxim, după ce sistemul de 21 de milioane de euro destinat fluidizării traficului s-a defectat (VIDEO)

Nervii șoferilor din Capitală sunt întinși la maxim, după ce sistemul de 21 de milioane de euro destinat fluidizării traficului s-a defectat (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Oct 2015, 15:56
Nervii șoferilor din Capitală sunt întinși la maxim, după ce sistemul de 21 de milioane de euro destinat fluidizării traficului s-a defectat (VIDEO) Foto: traficromania.info Eveniment

La orele de vârf ale zilei, traficul în Bucureşti este aproape paralizat, după ce sistemul inteligent de 21 milioane de euro, dedicat fluidizării traficului, s-a defectat acum câteva luni. Iar autorităţile nu au mişcat un deget ca să remedieze problema. Nici UTI, firma care se ocupă de mentenanţa sistemului, nu s-a sesizat luni la rând. Abia când scandalul a apărut în presă, autorităţile au început să se agite, informează B1 TV.

Sistemul este dotat cu senzori plasaţi în asfalt, la distanţă de 50, 20 şi 10 metri de intersecţie. În funcţie de viteza cu care maşinile parcurg distanţa dintre ei, dispecerii pot schimba culoare semaforului, pentru ca traficul să poată fi decongestionat.

Activitatea centrului de monitorizare a fost însă oprită de ruptura unui cablu, pe care autorităţile nu s-au grăbit să îl repare. Administraţia Străzilor nu a găsit timp să sesizeze nevoie unor reparaţii, dar nici UTI, firma care teoretic asigură mentenanţa sistemului nu a dat doi bani pe defecţiunea care blochează zilnic traficul bucureştean. Între timp, nervii şoferilor bucureşteni sunt întinşi la maximum în fiecare zi.

Seşi există un contract între Administraţia Străzilor şi UTI, firma care administrează sistemul de management al traficului, din partea Administraţiei Străzilor nu au existat comenzi pentru serviciile de management şi de reparaţii. În aceste condiţii, de câte ori au apărut probleme, nu s-a intervenit asupra sistemului", a declarat videprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

Acest lucru a dus la demiterea şefei Administraţiei Străzilor, Alina Roman. Începând de săptămâna aceasta, UTI va realiza un audit în urma cărora vor fi verifivate şi remediate toate problemele reţelei. Nu se ştie însă când vor fi finalizate lucrările.

Nervii șoferilor din Capitală sunt întinși la maxim, după ce sistemul de 21 de milioane de euro destinat fluidizării traficului s-a defectat


Citeşte mai multe despre:   Capitala