Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicolae Bănicioiu a fost informat de SRI despre o licitație trucată la Spitalul din Cluj, pe vremea în care era Ministrul Sănătății. Licitația a fost câștigată de Hexi Pharma. Bănicioiu: Spre deosebire de alții, eu am luat măsuri (VIDEO)

Nicolae Bănicioiu a fost informat de SRI despre o licitație trucată la Spitalul din Cluj, pe vremea în care era Ministrul Sănătății. Licitația a fost câștigată de Hexi Pharma. Bănicioiu: Spre deosebire de alții, eu am luat măsuri (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iun 2016, 08:29
Nicolae Bănicioiu a fost informat de SRI despre o licitație trucată la Spitalul din Cluj, pe vremea în care era Ministrul Sănătății. Licitația a fost câștigată de Hexi Pharma. Bănicioiu: Spre deosebire de alții, eu am luat măsuri (VIDEO) Eveniment

UPDATE: Ministerul Sănătății a transmis un comunicat prin care anunță că informările sunt clasificate. Din acest motiv nu va putea nici să infirme, nici să confirme informațiile apărute în presă.

Informările sunt la cel mai ridicat nivel de clasificare și doar Ministrul are acces la acestea, subliniază instituția.

UPDATE: Nicolae Bănicioiu a susținut că, spre deosebire de alții, el a reacționat de fiecare dată când a primit vreo informație. Totodată, acesta a mai precizat că, atât timp cât a condus Ministerul, a încercat să facă tot ce i-a stat în putință pentru a îmbunătăți sistemul medical.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

”Nu pot să vă dau detalii, dar cred că am avut o colaborare bună cu toate instituțiile. Vreau să precizez că atunci când am avut vreo informație de oriunde, chiar și din presă, eu am luat imediat măsuri, spre deosebire de alții. Eu mereu trimiteam Corpul de Control sau alte organe de control ale Ministerului.

S-au făcut chiar două controale naționale prin care au verificat aceste aspecte de igienă sanitară. S-au luat și măsuri: au fost confiscate sau retrase de pe piață un număr de produse de acest gen.
În mod special nu a fost o chestiune care să-mi atragă atenția mai mult decât alte situații. Eu știu că am încercat să fac tot ce a depins de mine pentru a îmbunătăți sistemul”, a susținut Bănicioiu pentru Antena 3.

În februarie 2015, Nicolae Bănicioiu, Ministru al Sănătății la acea vreme, a primit o informare din partea Serviciului Român de Informații despre o licitație organizată la Spitalul din Cluj care ar fi fost trucată. Majoritatea loturilor de dezinfectanți care au fost achiziționați atunci erau produse Hexi Pharma.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnaliștii de la România Liberă, care au precizat că, urmare a acestei informări a SRI, Bănicioiu trimis Corpul de Control al Ministerului pentru a vedea dacă, într-adevăr, licitația respectivă a fost trucată. În urma verificărilor s-au constatat mai multe nereguli, între care achiziționarea de produse neconforme.

B1 TV a solicitat o reacție din partea Ministerului Sănătăți, care a transmis că va analiza rapoartele din acea perioadă și va reveni cu o poziție. Bănicioiu nu a avut până în prezent nicio reacție. Dezvăluirile vin în contextul în care acesta, asemenea multor altor persoane cu funcții, a susținut că nu a primit nicio informare și nu-și aduce aminte nimic.

Bănicioiu a fost informat de SRI despre o licitație trucată la Spitalul din Cluj. Licitația a fost câștigată de Hexi Pharma

”Informarea ținea de licitații trucate, nu de diluare. SRI nu a știut nimic despre diluanți. SRI știa că licitația de la Spitalul din Cluj pe niște loturi de dezinfectanți ar fi fost trucată și l-a informat pe Ministru. Aproape toate au fost câștigate de Hexi Pharma.

Vă dați seama ce teamă are Parlamentul în fața SRI de vreme ce nici acum nu îi întreabă de ce nu erau mai clare informările și de ce nu spuneau nimic despre problemele de diluare? Parlamentarii se comportă ca și cum nu ar merita adevărul. E problema lor dacă asta cred, dar românii merită adevărul despre cum și-au făcut instittuțiile treaba.

Noi nu știm dacă Bănicioiu a făcut tot ce trebuia să facă sau putea face mai mult pornind de la informarea SRI. Depinde și de relația cu Hexi Pharma, că aici avem suspiciuni”, a susținut Cătălin Tolontan pentru B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   SRI,   informare,   dezinfectanti,   Hexi Pharma,   Tolontan