Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicolae Bănicioiu: În weekend a fost o suspiciune de Ebola, însă a fost infirmată în urma testelor

Nicolae Bănicioiu: În weekend a fost o suspiciune de Ebola, însă a fost infirmată în urma testelor

Un articol de: - 29 Sep 2014, 14:32
Nicolae Bănicioiu: În weekend a fost o suspiciune de Ebola, însă a fost infirmată în urma testelor Foto: agerpres.ro Eveniment

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, că în acest weekend a fost o suspiciune de Ebola,  în cazul unei persoane care a venit din Ghana, însă aceasta a fost infirmată în urma testelor, relatează Mediafax.

Potrivit managerului Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, profesorul Adrian Streinu Cercel, în unitatea sanitară au fost făcute, în cazul persoanei suspectate, atât testul pentru Ebola, cât şi pentru malarie, iar rezultatele au infirmat suspiciunile.

"Este vorba despre un adult care a venit din Ghana. A fost internat la un spital din Capitală, s-a ridicat alerta, s-a instituit carantină. Testele care au fost realizate la Institutul «Matei Balş», atât pentru Ebola, cât şi pentru malarie, au infirmat suspiciunile", a spus profesorul Adrian Streinu Cercel.

Acesta a precizat că bărbatul avea de fapt o infecție renală.

"Dacă ieșea pozitiv, acesta ar fi fost transferat din unitatea sanitară bucureșteană în care se afla la Matei Balș, unde deja pregătisem tot sistemul de izolare a pacientului", a precizat profesorul Streinu-Cercel.

Totodată, Bănicioiu a afirmat că testele în cazul suspiciunilor de Ebola nu vor mai fi trimise în Germania, acestea putând fi efectuate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

 "De acum nu vom mai trimite probe în Germania pentru confirmarea diagnosticului de Ebola, testele vor fi realizate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Capitală", a spus NiNicolae Bănicioiucare a participat, împreună cu primarul general SoSorin Oprescula lansarea testării voluntare pentru infecţia cu Hepatită C, pentru înregistrarea datelor în Registru Naţional al Infecţiilor determinate de Virusurile Hepatitice elaborat de Institutul "Matei Balş" .

Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat că până acum nu puteau fi făcute testele pentru Ebola la Institutul "Matei Balş" pentru că nu existau chiturile necesare.

"Acum putem face şi noi teste. Avem tot ceea ce este nevoie", a mai spus Streinu Cercel.

Un alt caz în care s-a suspectat o infectare cu virusul Ebola a fost în luna august. Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Ploieşti, care se întorsese în iulie din Nigeria, unde lucra ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, a fost atunci internat cu suspiciune de Ebola. În urma testelor de laborator a fost infirmată suspiciunea de Ebola şi s-a stabilit că acesta avea malarie.

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Banicioiu,   weekend,   teste