Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicolae Bănicioiu: Vreau să extindem varianta de card de sănătate şi pentru categoria 0-18 ani. Ne gândim să facem lucrul acesta de anul viitor

Nicolae Bănicioiu: Vreau să extindem varianta de card de sănătate şi pentru categoria 0-18 ani. Ne gândim să facem lucrul acesta de anul viitor

Un articol de: - 01 Oct 2015, 13:25
Nicolae Bănicioiu: Vreau să extindem varianta de card de sănătate şi pentru categoria 0-18 ani. Ne gândim să facem lucrul acesta de anul viitor Eveniment

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi că din 2016, cardul de sănătate ar putea fi extins şi pentru copiii cu vârsta între 0 şi 18 ani, informează Mediafax.

"Vreau să extindem varianta de card, varianta informatică, şi pentru categoria 0-18 ani. Ne gândim să facem lucrul acesta de anul viitor, probabil, dau orientativ lunile martie-aprilie anul viitor, când ar putea intra în vigoare", a anunțat Nicolae Bănicioiu, penționând că urmează să se stabilească cum va fi implementată măsura.

În acest moment, legea prevede că, până la 18 ani, copiii beneficiază de servicii medicale fără card de sănătate, acordate indiferent dacă părinţii sau tutorii legali sunt sau nu asiguraţi.

Începând cu 1 septembrie, serviciile medicale sunt acordate doar cu cardul de sănătate.

În cazul în care  un pacient nu este asigurat sau nu prezintă cardul de sănătate, acesta va  primi doar servicii medicale de urgenţă.

Cardul de sănătate se eliberează automat pentru cetăţeni la împlinirea vârstei de 18 ani sau, după această vârstă, la dobândirea calităţii de asigurat. Cei care nu mai plătesc asigurarea de sănătate, după trei luni, au card, dar nu mai este valid.

Citeşte mai multe despre:   card de sanatate,   Nicolae Banicioiu,   ministrul sanatatii