Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicolae Ceaușescu, pe locul doi într-un sondaj despre cei mai influenți conducători români (VIDEO)

Nicolae Ceaușescu, pe locul doi într-un sondaj despre cei mai influenți conducători români (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 30 Noi 2018, 23:45
Nicolae Ceaușescu, pe locul doi într-un sondaj despre cei mai influenți conducători români (VIDEO) Eveniment

Nicolae Ceauşescu a fost un conducător apreciat de români. Deşi în urmă cu 29 de ani se striga în Piaţa Universităţii "Jos Comunismul şi Jos Ceauşescu", iată că românii îl plasează pe fostul dictator pe locul doi în topul celor mai influenţi conducători. Primul loc este ocupat de Regele Mihai. Aproape jumătate dintre românii chestionaţi cred că perioada interbelică a fost cea mai înfloritoare pentru România, din ultimii 100 de ani, informează B1 TV. 

Deşi au trecut 29 de ani de când oamenii au cerut căderea comunismului, iată că foarte mulţi au rămas nostalgici după epoca de aur. Astfel, 21% dintre cei care au participat la sondaj au spus că Nicolae Ceauşescu a fost o personalitate marcantă a istoriei. 

Primul loc în clasament este însă ocupat de regele Mihai. Recenta moarte a Majestăţii Sale, l-a propulsat pe acesta în fruntea clasamentului şi în inimile românilor.

În timp ce alte personalităţi au întrunit mai puţin de 10% dintre voturi: Iuliu Maniu - 9,7%, Corneliu Coposu - 5,1% şi Gheorghe Gheorghiu Dej - 3,4%.

În anul Centenarului, 41,9% dintre români consideră Marea Unire ca fiind evenimentul istoric din ultimii 100 de ani cu cel mai mare impact pozitiv asupra ţării. Un număr similar de respondenţi indică, însă, alte două evenimente - Revoluția din decembrie 1989 (22,8%) și aderarea la UE (20,4%). Doar 3,8% dintre români cred că instaurarea comunismului a avut un efect benefic asupra ţării.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ceausescu