Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Apărării Naționale, despre rolul Armatei în stradă: ”Sprijinim populaţia astfel încât să poată trece mai uşor peste acestă perioadă”

Ministrul Apărării Naționale, despre rolul Armatei în stradă: ”Sprijinim populaţia astfel încât să poată trece mai uşor peste acestă perioadă”

Un articol de: Irina Mina - 26 Mar 2020, 22:42
Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că rolul Armatei României în stradă va fi acela de a suplimenta efortul pe care îl fac militarii din celelalte instituţii care fac parte din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

”Rolul Armatei României va fi acela de a suplimenta, de a complementa efortul pe care îl fac militarii din celelalte instituţii care fac parte din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Sprijinim populaţie, indiferent unde este nevoie, astfel încât să poată trece mai uşor peste acestă perioadă cu limitări şi constrângeri în afara cadrului de viaţă cu care am fost obişnuiţi până acum”, a scris oficialul.

Acesta a mai afirmat că armata nu va ieşi pe stradă cu tehnică de luptă.

”Rolul nostru va fi acela de a prelua o parte din obiectivele care astăzi sunt păzite de către structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi vom complementa eforturile pe care le fac camarazii noştri de la Poliţia de Frontieră pentru a asigura fluxul şi măsurile de siguranţă la intrările principale din ţară care au mai rămas active şi de asemenea vom asigura puncte de prezenţă, alături de Poliţia care se ocupă de fluidizarea circulaţiei, în Capitală, alături de celelalte structuri”, a conchis ministrul Apărării.

Reamintim că, potrivit prevederilor Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și ale ordonanțelor militare emise ulterior, cu respectarea strictă a prevederilor legilor și regulamentelor militare aplicabile în aceste situații, militarii Armatei României vor îndeplini fiecare misiune în sprijinul forțelor Ministerului Administrației și Internelor, respectiv misiuni de patrulare în comun, întărire a prezenței la frontieră și paza unor obiective.

”Echiparea militarilor pentru executarea acestor misiuni este standard și include armamentul individual. Aceste tipuri de misiuni nu sunt executate cu tehnică de luptă blindată sau armament greu. Deplasarea la locul de desfășurare a misiunilor se execută cu autoturisme de teren, autovehicule neblindate tip URO VAMTAC sau HMMWV (HUMVEE), precum și cu alte mijloace logistice folosite pentru desfășurarea misiunilor”, se menționează într-un comunicat de presă al MApN.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Apararii Nationale,   Nicolae Ciuca