Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicolae Ciucă, despre implicarea Armatei în campania de vaccinare anti-COVID-19: Punem la dispoziție atât resursa umană, cât și sistemul de sprijin logistic (VIDEO)

Nicolae Ciucă, despre implicarea Armatei în campania de vaccinare anti-COVID-19: Punem la dispoziție atât resursa umană, cât și sistemul de sprijin logistic (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Noi 2020, 18:54
Nicolae Ciucă, despre implicarea Armatei în campania de vaccinare anti-COVID-19: Punem la dispoziție atât resursa umană, cât și sistemul de sprijin logistic (VIDEO) Eveniment

Ministrul Apărării Naționale (MApN), Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară despre felul în care se va implica Armata în procesul de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus. Șeful MApN a explicat că Armata se va implicat atât cu resursă umană, cât și cu sprijin logistic în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

 

Precizările ministrului Apărării despre implicara Armatei în vaccinarea populației împotriva COVID-19

 

”Strategia de vaccinare a fost discutată și aprobată de Guvern săptămâna trecută, urmează ca în această săptămână să fie aprobată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziție atât resursa umană, cât și sistemul de sprijin logistic a întregului proces de vaccinare. Elementele sunt foarte bine stabilite de către specialiștii din cadrul Institutului, dar și din cadrul Direcției medicale militare, ca atare avem toate elementele pe hârtie, deja demarate în procesul de realizare a liniilor concrete de exectare. Asta vă pot spune până în acest moment”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Strategia de vaccinare anti-COVID-19, aprobată de Guvern

 

La finalul săptămânii trecute, Guvernul a aprobat Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19. Șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă, preciza atunci că vaccinarea va fi gratuită și voluntară și estima că 70% din populația țării va participa la această campanie.

„Succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie şi în acest sens Guvernul face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca dezbaterea publică să sprijine această campanie pentru că aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt pandemiei”, a explicat atunci, Ionel Dancă. 

Referitor la campania de vaccinare, președintele Klaus Iohannis a declarat recent că, cel mai probabil, vaccinarea populației va avea loc în primăvara sau vara anului viitor.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

”Vom începe cu vaccinarea întregului personal medical și vom continua cu persoanele din prima linie,  lucrătorii esențiali, persoanele expuse la aceasta boală. Vaccinarea populatiei generale va avea loc probabil undeva în primăvară spre vară. Toate acestea sunt în pregatire. Pană atunci gestionăm pandemia", a spus Iohannis.

 

Medicul Valeriu Gheorghiță, despre rata de acceptare a vaccinului anti-COVID-19

 

În ceea ce privește disponibilitatea românilor de a fi vaccinați, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că, în rândul personalului medical, de exemplu, rata de accceptare este de aproape 70%.

„Vorbim de o rată de acceptare de moment, vizavi de vaccinarea personalului medical, estimată la aproape 70%. E un procent bun. Cu mențiunea că în spitale unde sunt îngrijiți pacienți cu COVID, rata de acceptare crește la peste 90%, iar la medicii de familie rata de acceptare este 80%, iar la asistenții medicali de 82%. Sunt date pe care le analizăm, defalcate pe județe, pe tipuri de unități medicale medicale. Semnalul e unul foarte bun”, a declarat medicul, precizând că, odată cu informarea corectă a populației, vor crește nivelurile de acceptare.

Nicolae Ciucă, despre implicarea Armatei în campania de vaccinare anti-COVID-19: Punem la dispoziție atât resursa umană, cât și sistemul de sprijin logistic

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ciuca,   MAPN,   vaccin anti-COVID-19