Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu secretarul de stat pentru Forțele Terestre ale SUA. Mark Esper: Suntem recunoscători pentru sprijinul României acordat Armatei americane

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu secretarul de stat pentru Forțele Terestre ale SUA. Mark Esper: Suntem recunoscători pentru sprijinul României acordat Armatei americane

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Iun 2019, 20:47
Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu secretarul de stat pentru Forțele Terestre ale SUA. Mark Esper: Suntem recunoscători pentru sprijinul României acordat Armatei americane Eveniment

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a avut o întrevedere cu secretarul de stat al Forțelor Terestre ale SUA, Mark T. Esper, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte, între care: situația de securitate din regiunea Mării Negre, cooperarea militară dintre România și SUA în cadrul parteneriatului strategic, participarea militarilor americani la măsurile de asigurare stabilite în cadrul Operației Atlantic Resolve, în cadrul Inițiativei de reasigurare europeană (ERI) şi la activitățile de instruire aflate în derulare.

Generalul Ciucă a subliniat că Armata României va continua să își îndeplinească angajamentele asumate.

"Suntem recunoscători pentru sprijinul României acordat Armatei SUA în calitate de națiune gazdă și pentru rolul jucat de ţara dumneavoastră ca pilon de bază al operaţiilor NATO în regiunea Mării Negre. România a fost un contributor important nu numai al NATO, dar şi al misiunilor de tip coaliţie din întreaga lume, şi privim cu încredere către dezvoltarea parteneriatului nostru strategic şi pe viitor", a declarat secretarul de stat Esper, pe timpul întrevederii.

La rândul său, generalul Ciucă a mulțumit pentru sprijinul acordat în cadrul parteneriatului strategic, implementării măsurilor din Planul de răspuns al NATO (Readiness Action Plan), participării la exercițiile aflate în derulare şi inițiativele României, la prezența înaintată adaptată (tFP).

La discuții au mai luat parte și Comandantul Forțelor Terestre Americane din Europa, generalul-locotenent Cristopher G. Cavoli, ambasadorul SUA acreditat la București, ES Hans Klemm, şi șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Viorel Pană.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ciucă,   Statul Major al Apararii,   SUA,   mark esper