Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mitul slăninei cu ceapă şi pălincă, SPULBERAT: Este extrem de nocivă pentru organism

Mitul slăninei cu ceapă şi pălincă, SPULBERAT: Este extrem de nocivă pentru organism

Un articol de: - 31 Mai 2018, 17:14
Eveniment

Preşedintele de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu a susţinu că tradiţionala slănină cu ceapă şi pălincă este extrem de nocivă pentru organism, spulberând mitul care susţine că este o mâncare sănătoasă „de la ţară”, naturală, fără E-uri şi prin urmare mai bună decât meniul celor care locuiesc la oraş.

citat de Adevărul.

De asemenea, medicul susţine că slănina este o grăsime saturată nesănătoasă, iar mitul a plecat de la faptul că atunci oamenii aveau o viaţă foarte activă, iar îngrăşatul excesiv nu se afla pe lista lor, însă asta nu înseamnă că duceau o viaţă sănătoasă.

Slănina înseamnă grăsime saturată extrem extrem de nesănătoasă pentru orgaism, chiar dacă e cu ceapă şi ţuică. Nu are nicio legătură cu sănătatea. Ţăranul român ce se ducea şi lucra de dimineaţa de la 5 până apunea soarele, la muncă, trebuia să-şi pună ceva de mâncare? Îşi punea ce avea şi el,  o bucată de pâine, slănină care nu se strica şi apă. Să nu credeţi că bea  ţuică acolo, pe câmp. Eventual o bea acasă, când șosea. Cei de la ţară care aveau o condiţie economică bună mâncau nesănătos, iar cei ce nu aveau o condiţie economică bună pur şi simplu se denutreau. Niciuna dintre variante nu este în regulă. O alimentaţie sănătoasă aşa cum o recomandă nutriţionişti astăzi, aproape nu exista în urmă 50 ani, pentru că despre această perioadă vorbim. Sigur că veţi  veni  să spuneţi că ţăranul avea activităţi fizice intense, dar atunci  nu existau săli de sport, bazine de înot. Recomandările pe care medicii le fac astăzi şi care sunt urmate nu existau atuncu. Mă refer la practicarea sportului,  fumatul era la el acasă, la fel şi consumul de alcool. În loc de iaurt se consuma iaurt din lapte de bivoliţă. În casa bunicilor mei laptele de bivoliţă era considerat un simbol al sănătăţii. Azi îl mai consumă cineva? Nu”, a explicat doctorul.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Hancu
 
 
 
Loading...