Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicoleta Nidelea: Din cei 96 de adulți bolnavi de mastocitoză, 90 dorim să ne vaccinăm anti-COVID-19, chiar dacă adunăm împreună 150 de șocuri anafilactice. Vaccinarea salvează vieți (VDEO)

Nicoleta Nidelea: Din cei 96 de adulți bolnavi de mastocitoză, 90 dorim să ne vaccinăm anti-COVID-19, chiar dacă adunăm împreună 150 de șocuri anafilactice. Vaccinarea salvează vieți (VDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Ian 2021, 13:09
Nicoleta Nidelea: Din cei 96 de adulți bolnavi de mastocitoză, 90 dorim să ne vaccinăm anti-COVID-19, chiar dacă adunăm împreună 150 de șocuri anafilactice. Vaccinarea salvează vieți (VDEO) foto simbol: Hepta.ro / foto: Hepta.ro / DPA Images / Allison Dinner Eveniment

Din 96 de adulți bolnavi de mastocitoză sistemică, 90 doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, deși adună împreună 150 de șocuri anafilactice, a precizat Nicoleta Nidelea, președinta Asociației Suport Mastocitoză România, care a subliniat, miercuri, pe B1 TV, că „vaccinarea salvează vieți” și i-a îndemnat să se vaccineze pe toți cei care ezită „dacă vor să ne întoarcem la o viață normală”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Angelia Marin, prima pacientă cu multiple șocuri anafilactice vaccinată anti-COVID-19, n-a suferit nicio reacție adversă. Ce a spus Nicoleta Nidelea

 

Președinta Asociației Suport Mastocitoză România s-a arătat „foarte bucuroasă” de gestul făcut de asistenta medicală Angelica Marin, care a devenit prima pacientă cu mastocitoză sistemică și multiple șocuri anafilactice vaccinată anti-COVID-19, fără să sufere vreo reacție adversă.

„Sunt foarte bucuroasă pentru gestul Angelicăi Marin. Reprezintă un gest de mare responsabilitate. Noi suntem 121 de pacienți în România. Am primit de la forul nostru internațional, The Mastocytosis Society, protocolul care trebuie respectat în cazul vaccinării anti-Covid, protocol care a fost imediat însușit și care a fost diseminat de Centrul European de Excelență în Mastocitoză condus de domnul conferențiar universitar dr. Horia Bumbea”, a declarat Nicoleta Nidelea.

Întrebată câți pacienți se mai află în această situație și câți dintre ei doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, președinta Asociației Suport Mastocitoză România a precizat: „Dacă o să vă spun că din 96 de adulți, 90 dorim să ne vaccinăm și cei 90 adunăm împreună 150 de șocuri anafilactice, vă sperie, dar pentru că noi am respectat întotdeauna ceea ce medicii spun, pentru că ei au studiat Medicina, o parte dintre noi nu am studiat, ne vaccinăm fără niciun fel de problemă. Ba mai mult, cei de la The Mastocytosis Society ne-au transmis felicitări la nivel internațional, ca și cei de la Charite Berlin. Angelica îi va inspira pe foarte mulți pacienți cu mastocitoză din lume. Circa 48.000 suntem în întreaga lume”.

Întrebată care e mesajul transmis prin gestul făcut de Angelica Marin, Nicoleta Nidelea a răspuns: „Mesajul este următorul – să faci boala reprezintă, pentru un pacient cu mastocitoză sistemică sau alergic, o provocare din care poate ieși viu sau poate să moară. În orice caz, rămâne cu sechele foarte mari. Să faci vaccinul, respectând protocolul, care presupune administrarea unor antihistaminice și se găsește pe pagina Asociației Suport Mastocitoză din România de Facebook sau pe site-ul nostru, www.mastocitoza.ro, înseamnă să te protejezi pe tine, să trăiești. Vaccinarea salvează vieți și îi îndemn pe toți cei care ezită să se vaccineze dacă vor să ne întoarcem la o viață normală”.

Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-COVID-19