Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Niculae Bădălău, fostul număr doi din PSD, propune instituirea unei zile a Dăruirii

Niculae Bădălău, fostul număr doi din PSD, propune instituirea unei zile a Dăruirii

Un articol de: - 21 Apr 2018, 19:12
Eveniment

Niculae Bădălău, fost președinte executiv al PSD, a depus la Senat o propunere legislativă privind instituirea Zilei Dăruirii pe 25 septembrie, informează Mediafax. 

Ca argument pentru inițiativa sa legislativă, Bădălău a dat un citat din Blaise Pascal: “Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”.

“Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi mai bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă. Această nevoie este înrădăcinată în fiecare dintre noi”, arată Bădălău în expunerea de motive a proiectului. 

Potrivit iniţiatorului, Ziua Dăruirii ar presupune organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări cultuale, educative, artistice, de voluntariat, cu caracter social. De organizarea acestor evenimente ar urma să se ocupe autorităţile publice centrale şi locale şi instituţiile aflate în coordonarea şi subordonarea acestor, societatea civilă şi persoane fizice şi juridice.

Propunerea lui Niculae Bădălău nu a fost semnată de alți parlamentari. 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Senat,   Niculae Bădălău
 
 
 
Loading...