Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicuşor Dan: Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 din Capitală a fost salvată, după ce prefectul municipiului București a acționat în instanță

Nicuşor Dan: Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 din Capitală a fost salvată, după ce prefectul municipiului București a acționat în instanță

Un articol de: George Lupu - 20 Ian 2021, 15:03
Nicuşor Dan: Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 din Capitală a fost salvată, după ce prefectul municipiului București a acționat în instanță Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Prefectul Municipiului Bucureşti a atacat în instanţă actele administrative referitoare la clădirea din str. Ştirbei Vodă 132 şi orice acţiune de demolare sau construire în acest caz este suspendată, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

"Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvată. În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize şi nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din Bucureşti.

Acest lucru este valabil şi în cazul imobilului din strada Ştirbei Vodă 132. Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizaţia de desfiinţare, autorizaţie care fusese semnată de către fosta administraţie pe ultima sută de metri a mandatului.

Prefectul Municipiului Bucureşti a atacat astăzi, la Tribunalul Bucureşti, actele administrative referitoare la acest imobil, respectiv certificatul de urbanism privind desfiinţarea construcţiei existente şi construire imobil, autorizaţia de desfiinţare din 15.10.2020, precum şi autorizaţia de construire semnată de fostul primar Firea în data de 15.10.2020 pentru construirea unui bloc de 7 etaje", a scris edilul general, pe Facebook.

Având în vedere faptul că prefectul a atacat în instanță aceste acte, orice acțiune de demolare/ construire se suspendă de drept.

"Și pentru imobilul din strada I.C. Visarion nr. 8 îmi doresc ca autoritățile să ducă la capăt ancheta și să facă lumină în acest caz, pentru a putea reveni la o stare de normalitate privind protejarea patrimoniului cultural din Capitală. Este un alt potențial abuz pe care, în trecut, l-am semnalat.

Atitudinea față de patrimoniul național se schimbă în București și asta sper că au înțeles toți amatorii de tunuri imobiliare cu clădiri vechi, pline de istorie", a mai scris Nicușor Dan.

 

 

Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Bucuresti