Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: E important să terminăm cât mai repede cele 5 șantiere, astfel încât începând din primăvara viitoare să ne apucăm de alte 25 de șantiere, pe bani europeni (VIDEO)

Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: E important să terminăm cât mai repede cele 5 șantiere, astfel încât începând din primăvara viitoare să ne apucăm de alte 25 de șantiere, pe bani europeni (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Feb 2021, 19:57
Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: E important să terminăm cât mai repede cele 5 șantiere, astfel încât începând din primăvara viitoare să ne apucăm de alte 25 de șantiere, pe bani europeni (VIDEO) FOTO: Facebook: Nicusor Dan Eveniment

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit marți, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, despre începerea lucrărilor pe cinci segmente, care însumează 53 de kilometri din rețeaua de termoficare din București. Edilul a precizat că în timpul lucrărilor, locuitorii din zonă se vor confrunta cu scurte întreruperi ale apei calde. De asemenea, Nicușor Dan, a precizat că Primăria are bani și pentru alte 25 de șantiere, unde lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor.

 

Nicușor Dan: Noi avem, în momentul de față, bani și pentru aceste cinci șantiere, avem bani pentru alte 25 de șantiere

 

”Am trei luni de mandat și în lunile astea m-am ocupat să pun bazele financiare la ce urmează să se întâmple. În primul rând, am semnat acel contract de 300 de milioane de euro, finanțare europeană. Guvernul a promis însă 200 de milioane de euro în PNRR. Tot Guvernul ne-a dat 320 de milioane de lei în decembrie, să ne mai echilibrăm financiar. Cu ocazia asta, s-a echilibrat financiar și Energetica și o să iasă din insolvență, ieșind din insolvența, o să poată să acceseze bani europeni pentru a moderniza centralele. Sunt două componente: una este pe centrale, de care se va ocupa ELCEN, și una este de schimbare de conducte”, a spus primarul Capitalei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Întrebat dacă în perioada lucrărilor, cei care sunt arondați zonei respective nu vor avea apă caldă, Nicușor Dan a răspuns: ”Nu. O să fie mici întreruperi. Acolo erau niște conducte mai mici, care sunt provizorii, pe care se circulă apa caldă astfel încât să poți să întrerupi conducta mare de apă caldă și să poți să lucrezi la ea. (...) Ăsta e și motivul pentru care lucrările nu pot să fie extrem de rapide. Noi avem, în momentul de față, bani și pentru aceste cinci șantiere, avem bani pentru alte 25 de șantiere care sunt finanțate pe bani europeni, numai că nu poți să lucrezi foarte multe șantiere deodată pentru că nu ai presiune destulă ca să ajungă de la CET-uri la populație. Atunci s-a făcut un calendar și de aceea e important să terminăm cât mai repede cele cinci șantiere, eu sper anul acesta, astfel încât începând din primăvara viitoare să ne apucăm de cele 25 de șantiere pe bani europeni”.

 

Nicușor Dan: Avem un deficit de sudori

 Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

Totodată, Nicușor Dan a vorbit despre un deficit de sudori în România, ceea ce face ca lucrările să avanseze și mai greu.

”Din toate operațiile și care sunt încă la suprafață, oamenii cei mai importanți sunt sudorii și noi avem un deficit de sudori în România. (...) Nu putem să ne gândim la lucrul în trei schimburi pentru că pur și simplu nu există sudori destui”, a mai spus Nicușor Dan.

 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan