Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicușor Dan, despre Spitalul Metropolitan: Costa 4 miliarde de lei. Era imposibil să fie realizat. Bugetul Primăriei Capitalei a fost, ani de zile, nerealist (VIDEO)

Nicușor Dan, despre Spitalul Metropolitan: Costa 4 miliarde de lei. Era imposibil să fie realizat. Bugetul Primăriei Capitalei a fost, ani de zile, nerealist (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Feb 2021, 20:23
Nicușor Dan, despre Spitalul Metropolitan: Costa 4 miliarde de lei. Era imposibil să fie realizat. Bugetul Primăriei Capitalei a fost, ani de zile, nerealist (VIDEO) Foto: Nicușor Dan / Facebook Eveniment

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că Spitalul Metropolitan, despre a cărui construcție a vorbit de multe ori fostul edil, Gabriela Firea, costa 4 milioane de lei și era imposibil de realizat.

 

Ce spune Nicușor Dan despre construcția Spitalului Metropolitan 

 

Întrebat marți seară, în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, ce se întâmplă cu Spitalul Metropolitan, Nicușor Dan a răspuns: ”Acest Spital Metropolitan... așa cum am spus, bugetul Primăriei Capitalei a fost, ani de zile, nerealist și bugetul real s-a dus către minus 2,5 miliarde de lei. Băncile nu mai voiau să audă de Primăria Capitalei pentru că nimic din ce spuneau ei nu era realist. Acest Spital Metropolitan mai costa și el 4 miliarde de lei. Era imposibil să fie realizat. Este nevoie de unități spitalicești noi în București pentru a le înlocui pe unele din cele existente”.

Edilul Capitalei a susținut că, în acest moment, ”urgența este să închidem un buget”.

”Pentru moment, urgența este să închidem un buget. Ulterior, tot ce înseamnă investiție nouă, inclusiv în ceea ce privește unitățile spitalicești, o să discutăm pe programul de investiții și creditele pe care o să reușim să le atragem”, a mai spus Dan.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

Nicușor Dan, despre problema celor patru spitale din Sectorul 1: ”Din punct de vedere administrativ, oamenii au acționat corect”

 

Nicușor Dan s-a referit și la problema celor paatru spitale din Sectorul 1 al Capitalei, trasnferate din administrarea Primăriei de sector în administrarea unităților sanitare.

”Din punct de vedere administrativ, oamenii au acționat corect cu toții, numai că în spațiul public s-a creat o turbulență care a părut că e de fapt un conflict care nu există. Există o ordonanță a Guvernului, din 2008, și o hotărâre a Guvernului din 2010, care spune care sunt acele spitale care sunt la autoritățile locale și că sunt administrate de spitalele însele. Sectorul 1 a făcut un lucru firesc, a constatat că acele spitale nu sunt pe listă și le-a trimis să fie administrate de ele însele, respectând legea. Din punct de vedere juridic, Primăria Capitalei și Municipiul București nu are nimic de-a face cu această chestiune”, a mai spus Nicușor Dan.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Spitalul Metropolitan