Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicușor Dan, despre suspendarea pe un an a PUZ-urilor pentru cinci sectoare: ”Este un mare succes. Prin ele urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde” / Ce se întâmplă în continuare (VIDEO)

Nicușor Dan, despre suspendarea pe un an a PUZ-urilor pentru cinci sectoare: ”Este un mare succes. Prin ele urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde” / Ce se întâmplă în continuare (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 26 Feb 2021, 20:08
Nicușor Dan, despre suspendarea pe un an a PUZ-urilor pentru cinci sectoare: ”Este un mare succes. Prin ele urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde” / Ce se întâmplă în continuare (VIDEO) Eveniment

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat vineri seară, pe B1 TV, cum s-a ajuns la suspendarea PUZ-urilor pentru cinci sectoare ale Bucureștiului, decizie pe care a catalogat-o drept ”o victorie”.

 

Suspendarea PUZ-urilor pentru sectoare. Nicușor Dan: Eu văd asta ca pe o victorie

 

”În opinia mea este un mare succes pentru toată lumea care, de-a lungul timpului, a spus că urbanismul din București este un mare haos, un loc de speculații imobiliare în care nu se ține cont de interesul public, în care dispar sute de hectare de spațiu verde și asta a fost una dintre principalele mize a suspendării acestor PUZ-uri, că prin ele urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde. Eu văd asta ca pe o victorie”, a declarat Nicușor Dan.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Primarul general a explicat și cum au decurs discuțiile cu privire la perioada în care ar trebui suspendate PUZ-urile.

”Discuția asta a pornit de la o realitate care trebuie corectată. E ușor să faci o prostie și e mai greu să o corectezi. (...) Discuția a fost foarte tehnică, despre cum să facem să și respectăm legea, și dreptul unor oameni de bună credință care și-au luat niște acte, și să și stopăm efectele nocive ale acestor PUZ-uri.

Au fost două opțiuni, fiecare dintre ele erau justificate. O opțiune a fost pentru 3 luni, în sensul în care noi ca administrație să ne mobilizăm și în cele 3 luni să spunem ce e ilegal și ce nu, ca să nu ținem lumea în incertitudine. Pe de altă parte, a fost ideea cu doi ani sau un an, în sensul că am suspendat, dar în această perioadă trebuie să dăm o predictibilitate, adică să nu se aștepte cineva că peste două luni vor fi alte condiții”, a explicat Nicușor Dan.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

 

Nicușor Dan, despre votul din Consiliul General al Municipiului București 

 

Întrebat dacă a fost greu să-i convină pe consilierii generali să accepte varianta suspendării pe un an a PUZ-urilor, Nicușor Dan a răspuns: „Vreau să salut această majoritate care a fost extrem de responsabilă pentru situația în care s-a ajuns. Oamenii ăștia au fost prezenți toți la vot și au votat așa cum am agreat. Am avut mai multe discuții tehnice tocmai pentru că situația era complexă. (...) oamenii ăștia au fost, în interval de o săptămână, amenințați prin mesaje personal, «vă dăm în judecată», și totuși au votat pentru interesul public și eu vreau să-i felicit și să le mulțumesc”.

Nicușor Dan a explicat și ce se va întâmpla în perioada în care PUZ-urile vor fi suspendate.

”Hotărârea e destul de precisă, în sensul că îmi dă mie și aparatului din subordine 90 de zile ca să facem un inventar al problemelor pe care le găsim. (...) În 90 de zile o să vă prezentăm o hartă și o să spunem: pe acest teren acesta era spațiul verde prevăzut, devine construibil, aici e ilegal; pe acest teren e zonă industrială în mijlocul Bucureștiului, poate să devină construibilă, poate să rămână. Ne-am luat tot acest interval de timp pentru a elabora planul urbanistic pe care să putem să-l trecem ca să optimizăm această situație”, a mai spus Nicușor Dan.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   PUZ-uri