Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicușor Dan s-a răzgândit. Acum îi susține pe taximetriști în conflictul cu aplicațiile de ridesharing: Sunt elemente care ”nu duc către o concurență loială”

Nicușor Dan s-a răzgândit. Acum îi susține pe taximetriști în conflictul cu aplicațiile de ridesharing: Sunt elemente care ”nu duc către o concurență loială”

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Iun 2019, 22:27
Nicușor Dan s-a răzgândit. Acum îi susține pe taximetriști în conflictul cu aplicațiile de ridesharing: Sunt elemente care ”nu duc către o concurență loială” Eveniment

Deputatul USR Nicușor Dan s-a răzgândit și ia apărarea taximetriștilor în conflictul cu aplicațiile de ridesharing. Prezent la o dezbatere organizată la Ministerul Transporturilor, acesta a susținut că aplicațiile ca Uber și Bolt fac o concurență neloială taximetriștilor. 

”Îngrijorarea mea este cu privire la concurența loială. Vreau să-mi răspundeți la următoarele trei elemente care, în opinia mea, nu duc către o concurență loială. Unul este prețul fix, prețul dinamic. Al doilea este calitatea de proprietar al mașinii sau posibilitatea de a o avea în comodat. Și a treia este vechimea mașinii. Dacă toate aceste trei elemente merg către transportul alternativ, atunci noi, practic, activitatea de bază – taximetria, o închidem și facem totul transport alternativ”, a spus Nicușor Dan, în cadrul dezbaterii, potrivit G4 Media

Despre concurența neloială a vorbit Nicușor Dan și în luna februarie a acestui an, atunci când susținea că legea privind transportul alternativ are un potenţial distructiv foarte mare. 

Acestă ”aduce o concurenţă neloială şi va distruge activitatea de taximetrie. În momentul de faţă, un taximetrist, ca să practice meseria, trebuie să aibă un certificat de atestare profesional, un aviz medical, psihologic, maşina trebuie să aibă revizie la şase luni, există obligaţii metrologice legate de aparatul de taxat.

Prin noul proiect de lege se permite practic ca orice şofer să practice meseria de taximetrist, inspecţia periodică se face la fel ca la orice maşină, la un an, nu există atestare profesională, nu există raport psihologic, practic oricine de pe stradă poate să practice această activitate, nu există obligaţii şi statul îşi pierde autoritatea de control”, spunea atunci senatorul USR. 

Până anul trecut însă, acesta a fost un apărător al aplicațiilor de ridesharing. La începutul anului 2018, Nicușor Dan a făcut o plângere la Tribunalul București contestând o decizie a General al Municipiului București prin care aplicațiile ca Uber și Bolt erau obligate să funcționeze pe bază de dispecerat. Tot anul trecut, Nicușor Dan a participat la un protest față de un proiect de OUG de modificare a legii taximetriei. El susținea atunci că această reglementare ar duce la interzicerea aplicațiilor de ridesharing.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Uber,   Bolt