Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicușor Dan: ”Dacă vor continua în ritmul actual, înlocuirea conductelor uzate din București va dura 100 de ani”

Nicușor Dan: ”Dacă vor continua în ritmul actual, înlocuirea conductelor uzate din București va dura 100 de ani”

Un articol de: Redacția B1.ro - 07 Dec 2019, 21:48
Foto: captură b1TV Eveniment

Nicușor Dan, candidatul susținut de USR pentru Primăria Capitalei, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă va continua în ritmul de acum, înlocuirea conductelor vechi ale reţelei de termoficare din București va dura 100 de ani. 

"Dacă vor continua în ritmul în care au lucrat în ultimii trei ani, ar dura o sută de ani, pentru că - grosier vorbind - sunt 1.000 de kilometri de reţea şi ei au schimbat 30 în trei ani. Regula de trei simplă spune că ar dura 100 de ani. În primul rând, trebuie să plecăm de la singura ipoteză posibilă, aceea a sistemului de încălzire centralizată, pentru că altfel - dacă e să trecem pe centrale individuale - în primul rând, devenim şi mai poluaţi decât suntem ca oraş. În al doilea rând, nu se poate face asta în mod concret mai devreme de zece ani. Trebuie să existe un sistem centralizat", a declarat Nicușor Dan. 

"Trebuie, în special în zonele de sud şi vest, să păstrăm sistemul actual, în sensul în care Municipalitatea să preia agentul termic de la ELCEN. Fie, într-un viitor puţin mai îndepărtat, să preia activele de la ELCEN, bineînţeles, plătind pentru ele. Acum nu are banii. Asta înseamnă repararea mult mai rapidă a sistemului de distribuţie. În ce priveşte zonele de nord, până la care reţeaua este foarte lungă, trebuie să ne gândim - iar acesta este un calcul pe care trebuie să îl facem cu toate cifrele pe masă - dacă păstrăm reţeaua până la ele sau stimulăm dezvoltarea unor noi centre de producţie, care să fie deschise eventual privaţilor, care se mişcă mult mai repede decât autoritatea şi au şi bani", a mai spus Nicușor Dan. 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan
 
Loading...