Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicușor Dan: „Semaforizarea a fost bună, dar sistemul este acum depășit” (VIDEO)

Nicușor Dan: „Semaforizarea a fost bună, dar sistemul este acum depășit” (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 26 Feb 2021, 21:18
Nicușor Dan: „Semaforizarea a fost bună, dar sistemul este acum depășit” (VIDEO) Eveniment

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri seară, în cadrul emisiunii Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, că sistemul de semaforizare din București este acum depășit.

Nicușor Dan: Am avut un sistem de semaforizare care a fost bun la vremea lui. Acest sistem e depășit acum

 

„Am avut un sistem de semaforizare care a fost bun la vremea lui, în anii 2003 – 2004, când a fost făcut. Numai că, pe acest sistem, unu ca e depășit acum, doi că nu s-a făcut mentenanță și el practic nu mai există (...) Server-ul este bun ca soft, sistemul este bun ca soft, că a fost cumpărat în urmă cu un an – doi – trei, și este cel mai bun la nivelul mondial acum, însă tehnologia pe fiecare dintre semafoare nu este bună și nici conexiunea dintre ele nu este bună și atunci trebuie să punem sistemul actual, cu camere, pe fiecare din semafoare, să vedem unde avem fibră, unde trebuie să o închiriem, unde trebuie să o instalăm. Deci e o chestiune care va dura un an și puțin. Am început deja să facem asta”, a declarat edilul Capitalei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

De ce se schimbă semafoarele în culoarea roșie, noaptea, în București, când străzile sunt goale

 

Amintim că Nicușor Dan a spus că în București semafoarele funcționează pe roșu în timpul nopții când străzile sunt goale pentru că nu a mai fost făcută mentenanța sistemului de semaforizare inteligentă ”pe scurt, nu se mai conectează semaforul cu serverul central”. Nicușor Dan spune că fosta administrației a Capitalei a făcut achiziții de zeci de milioane, însă nu a fost plătită și mentenanța acestor sisteme.

"Semafoarele sunt pe roșu noaptea, când traficul este liber, pentru că a existat un sistem de semaforizare inteligentă căruia nu i s-a mai făcut mentenanță și care nu mai funcționează în momentul de față. Tehnologia este deja depășită. Pe scurt, nu se mai conectează semaforul cu serverul central, senzorul care preia măsurătorile de trafic nu mai funcționează. (...) Administrațiile trecute au cumpărat de zeci de milioane. (...)  Urgențele pentru mine sunt să țin pe linia de plutire acest sistem care a pornit cu datorii de 2,5 miliarde. (...) Au fost cumpărate sisteme, dar nu s-a plătit și mentenanța", a explicat Nicușor Dan.

Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

Citeşte mai multe despre:   semafor,   Nicusor Dan