Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicușor Dan: „Sistemul termic din București este una din prioritățile mele” (VIDEO)

Nicușor Dan: „Sistemul termic din București este una din prioritățile mele” (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 26 Noi 2020, 13:22
Nicușor Dan: „Sistemul termic din București este una din prioritățile mele” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarant joi, în cadrul întâlnirii de lucru a premierului Ludovic Orban cu ministrul Economiei, Virgil Popescu și cu reprezentanții ELCEN, pe tema furnizării energiei termice, că sistemul termic din București este una din prioritățile sale.

 

Nicușor Dan, despre sistemul termic din Capitală

 

„Avem mai multe probleme. Avem o problemă finainciară istorică, una pe producția energiei electrice, iar azi s-a făcut un pas important, există un fond de modernizare pentru trei dintre cele patru mari centrale pe care le are București și mai există problema cea mai mare a momentului,a distribuției agentului termic, unde în urmă cu 2 săptămâni am semnat acel contract cu Ministerul Fondurilor Europene, de 300 de milioane de euro

Pe ceea ce înseamnă modernizarea rețelei, ne ducem la un necesar de 1,5 miliarde, din care pentru moment avem 0,5 miliarde, dar există bani pe care Bucureștiul să-i acceseze. Trebuie doar ca noi să ne mișcăm, să facem licitațiile, contractele și să lucrăm în viteză”, a declarat Nicușor Dan.

În ceea ce privește beneficiile pentru București, Primarul General al Capitalei spune că acest lucru înseamnă „o eficiență economică, producând și energia electrică și agentul termic mai ieftin, și un mare plus în reducerea poluării, existând un risc de infridgement pe oxizi de azot, pe dioxid de carbon și pe poluarea cu praf, iar construirea unor noi centrale de producție a energiei electrice și agenților termici în București înseamnă o reducere substanțială”.

 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Ce a spus Nicușor Dan despre problema căldurii și apei calde din București

 

Zilele trecute, Nicușor Dan menționa, făcând referire la problemele din Bucureşti legate de furnizarea apei calde şi a căldurii în sistem centralizat, că „în această iarnă nu se vor întâmpla minuni”, menționând că tot ce se poate face în perioada următoare este rezolvarea avariilor „cât mai repede cu putinţă”.

”În campania electorală pe care am încheiat-o acum două luni am fost foarte onest cu bucureştenii: am spus că în această iarnă nu se vor întâmpla minuni. Dacă am avut 1.700 de avarii într-un an, fiţi siguri că în această iarnă vom avea câteva sute de avarii, pentru că avem un indicator care e foarte precis: care este cantitatea de apă pe care trebuie să o introducem în reţea ca să compenseze pierderile şi este de trei ori mai multă decât acum trei ani. Deci stăm mai prost. Tot ce putem face în această iarnă este să rezolvăm avariile cât mai repede cu putinţă. Asta putem face şi asta o să facem”, a transmis Primarul Capitalei.

„Şi am mai promis un lucru: o să existe o comunicare onestă cu cetăţenii, în sensul că în momentul în care cineva vede că nu are căldură în casă, îi răspunde cineva la telefon şi îi spune: uitaţi, nu avem apă caldă, pentru că s-a produs o avarie pe reţeaua principală sau pe reţeaua secundară dintre punctul termic şi blocul dumneavoastră. Această avarie este în curs de soluţionare de către noi şi mâine dimineaţă la ora 8,00 sau în seara asta la ora 18,00 problema va fi rezolvată. Asta este tot ce putem să facem”, a mai completat acesta.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Primarul Capitalei,   agent termic