Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nicușor Dan: Vom crea o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, astfel încât să implementăm strategia de colectare și tratare a deșeurilor din București și să accesăm bani europeni (VIDEO)

Nicușor Dan: Vom crea o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, astfel încât să implementăm strategia de colectare și tratare a deșeurilor din București și să accesăm bani europeni (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 11 Feb 2021, 19:46
Nicușor Dan: Vom crea o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, astfel încât să implementăm strategia de colectare și tratare a deșeurilor din București și să accesăm bani europeni (VIDEO) Foto: Nicușor Dan / Facebook Eveniment

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat crearea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) care să se ocupe implementarea strategiei de colectare și tratare a deșeurilor din București, precum și accesarea de fonduri europene în acest sens. Edilul general a făcut acest anunț la finalul unor discuții pe care le-a purtat cu ministrul Mediului Tanczos Barna și reprezentanții celor șase sectoare.

 

Nicușor Dan: Problema deșeurilor a fost mult timp amânată în București și nu ne mai permitem să amânăm

 

„Am încheiat o discuție foarte constructivă cu domnul ministru, cu cei șase primari de sector din București și cu reprezentanți ai organismelor care intermediază fondurile europene în România. Am discutat despre deșeuri. Este o problemă care a fost mult timp amânată în București și nu ne mai permitem să amânăm. Avem o viziune comună despre cum trebuie tratate deșeurile în Municipiul București, care se va concretiza într-o nouă strategie și un nou plan de acțiune asupra deșeurilor din București.

Am decis să creăm un ADI, Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, Primăria Generală și cele șase primării de sector, astfel încât să implementăm împreună strategia de colectare și de tratare a deșeurilor din București și să putem să accesăm bani europeni, care, pe exercițiul 2014-2020 erau disponibili încă din 2014 și nu au fost atrași”, a declarat Nicușor Dan.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Nicușor Dan: Trebuie să trecem la colectarea selectivă

 Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Primarul Capitalei a precizat și că este nevoie de o colectare selectivă a deșeurilor din Capitală, context în care trebuie aplicat principiul ”plătești cât arunci”.

”Am fost cu toții de acord că trebuie să trecem la colectarea selectivă. O să urmeze și o dezbatere publică.

Între noi au fost discuții dacă să fie o colectare selectivă pe patru sau pe cinci fracții, e o discuție tehnică la care sper să participe cât mai multă lume în dezbaterea publică.

Am fost cu toții de acord că trebuie să implementăm principiul «plătești cât arunci», în sensul că pentru acele categorii de deșeuri care sunt amestecate (...) tariful trebuie să fie proporțional cu cât aruncă fiecare dintre locuitori. Am decis ca modalitatea în care sectoarele colectează și selectează în Municipiul București să fie unitară.

O să continuăm discuțiile tehnice, am convenit crearea unui grup de lucru și următoarea întâlnire între primar, primari de sector și ministru va vea loc peste două săptămâni”, a mai declarat Nicușor Dan.

 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Tanczos Barna