Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Niște nesimțiți care fac glume proaste au supărat-o pe Tovarășa". Gabriela Firea s-a supărat pe glumele de pe internet privind noul logo al Bucureștiului

"Niște nesimțiți care fac glume proaste au supărat-o pe Tovarășa". Gabriela Firea s-a supărat pe glumele de pe internet privind noul logo al Bucureștiului

Un articol de: - 06 Mai 2017, 19:44
Eveniment

Lansarea noului logo al orașului București a lansat un adevărat scandal în jurul Primăriei Capitalei. Primul logo declarat câștigat s-a dovedit a fi plagiat după cel al orașului Taipei, iar Primăria a refăcut concursul și a declarat un nou logo câștigător.

După schimbarea logo-ului pe internet au apărut glume despre noul câștigător, iar unii utilizatori de rețele de socializare chiar au distribuit poze editate în care arătau și că acesta ar fi plagiat, lucru ce a supărat-o pe Firea care a transmis un comunicat de presă în care anunță că va da în judecată persoanele care au glumit astfel.

"N-a fost nevoie decât de vreo 2-3 emisiuni omagiale (Dar, vai, acesta este biroul dumneavoastră?... telefonul dumneavoastră?... biserica dumneavoastră?) ca incultul personalității să se reinstaureze peste București.

Aseară, o imagine care sugera că noul logo al Bucureștilor este și el plagiat după coperta unui manual de geometrie din 1959 s-a viralizat rapid pe Facebook. Cei cu un minim discernământ au râs ca de o poantă bună. Cei care suflă și-n iaurt și-au confirmat, printr-un simplu search pe Google, că totul e un Photoshop și că manualul avea altă copertă. În fine, probabil că unii, degrabă share-uitori de citate motivaționale, n-au priceput că e o glumă", scrie Florin Negruțiu în Republica despre atitudinea primarului general.

Jurnalistul susține că prin asemenea atitudine Firea se întoarce în urma cu 30 de ani, în perioada comunistă, și că ar vrea astfel să interzică orice drept la liberă exprimare.

"Să consideri asta un atac la „credibilitatea și la imaginea” Primăriei înseamnă să trăiești încă în 1987, nu în 2017. Ce libertate de expresie? Ce libertate (una dintre puținele care ne-au mai rămas) să râdem de conducătorii noștri? Să se interzică bancurile! Să se dea Facebook doar 2 ore duminica! S-a supărat Tovarășa!", mai scrie Negruțiu.

Jurnalistul mai aduce aminte și de cazul profesoarei Cristina Tunigaru care în momentul în care a fost schimbată de la clasa unde preda a fost acuzată că prejudiciază imaginea Gabrielei Firea de către Inspectoratul Școlar.

"Obsesivă preocuparea pentru „imagine” a acestei doamne aleasă masiv de bucureșteni în speranța că o femeie de treabă o să le curețe orașul! La aproape un an de mandat, într-adevăr, l-a curățat definitiv: Capitala României este la fel de murdară, de sufocantă și de tristă, doar că din când în când doamna primar îi aplică o peliculă de kitsch cu sclipici, ca să aibă televiziunile ce să filmeze. Doamna face din serviciul la Primărie un mic show de televiziune, în speranța că va prinde lozul cel mare: o candidatură la Președinție", completează Negruțiu.

Jurnalistul face la rândul său o glumă despre noul logo al Bucureștiului afirmând că seamănă cu un joc din perioada comunistă.

"Noul logo al Bucureștilor îmi amintește de „Mațele-ncurcate”, un joc din 1987. Surprinde perfect haosul și lipsa de organizare a acestui oraș. E mult mai ieftin să dai banii pentru un sticker decât să faci o parcare și să zici că ți-ai făcut datoria. În rest, logo-ul este la fel de inutil pentru bucureșteni ca și doamna primar. Turiștii străini care vin în București de capul lor nu vin pentru logo, ci pentru lugu-lugu: băutură ieftină și femei și mai ieftine în Centrul Vechi", încheie Negruțiu.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   logo,   glume,   Stiri Bucuresti,   Primaria Municipiului Bucuresti
 
Loading...