Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment UPDATE / DREPT LA REPLICĂ ECO SUD S.A. // Nivelul de poluare din județul Ilfov a atins din nou cote îngrijorătoare, sâmbătă seară, lângă groapa de gunoi de la Vidra (VIDEO)

UPDATE / DREPT LA REPLICĂ ECO SUD S.A. // Nivelul de poluare din județul Ilfov a atins din nou cote îngrijorătoare, sâmbătă seară, lângă groapa de gunoi de la Vidra (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 08 Mar 2020, 12:16
UPDATE /  DREPT LA REPLICĂ ECO SUD S.A. // Nivelul de poluare din județul Ilfov a atins din nou cote îngrijorătoare, sâmbătă seară, lângă groapa de gunoi de la Vidra (VIDEO) foto: Pixabay Eveniment

UPDATE: În urma publicării acestui articol, firma ECO SUD SA a trimis un drept la replică, pe care il redăm integral , mai jos:

Referitor la articolul din presa, cu referire la faptul că în noaptea de sâmbătă, 07.03.2020, ora 21:30 au fost depășite limitele de poluare aferente senzorului AIRLY datorate Depozitului Ecologic Vidra, vă precizăm următoarele:

Comisia tehnică a companiei Eco Sud S.A., formată din experți de mediu, specializați în tratarea și gestionarea deșeurilor, cu experiență consacrată la nivelul standardelor comunității europene a fost convocată în procedură de urgență duminică dimineață, ora 08:00, a analizat și concluzionat următoarele aspecte pe care va rugăm să le publicați.

La ora 22:00, senzorul AIRLY, a înregistrat depășiri pentru Particule: PM 10 – 80 μg/mc, PM 2.5 – 57 μg/mc si SO2 - 326 μg/mc, rezultând o medie calculată a calității aerului de 76 CAQ. După cum se observă, depășirea cea mai mare o reprezintă parametrul SO2.  Acest constituent chimic este unul prezent în urma arderii combustibilului fosil (motorină sau benzină, păcură, cărbune, etc.) dar și a deșeurilor din mase plastice sau cauciuc - în toate formele cunoscute: de la anvelope până la învelișul cablurilor electrice. Depozitul Ecologic Vidra nu are ca obiect de activitate incinerarea deșeurilor, așadar poluantul SO2, nu se poate atribui activității de depozitare a deșeurilor.

De asemenea, concentrațiile depășite de pulberi în suspensie nu pot fi atribuite Depozitului Ecologic Vidra, deoarece deșeurile prăfoase sunt interzise în cadrul depozitului pe care îl gestionăm.

În schimb, în jurul Depozitului Ecologic Vidra există un număr foarte mare de topitorii de metale ilicite operate de cetățeni din Satul Sintești care încinerează atât noaptea cât și ziua, direct pe sol deșeuri de cauciuc, cabluri electrice dar deșeuri aferente activității de dezmembrări auto în vederea recuperării parților metalice și nemetalice pe care le valorifică ulterior.

În urma arderii necontrolate a acestor tipuri de deșeuri, rezultă cantități impresionante de fum negru toxic și de pulberi în suspensie care duc la deteriorarea aerului din Satul Sintești și din jur.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Ce tragedie! Nouă persoane AU MURIT după ce au MÂNCAT acest PREPARAT! NU există antidot pentru asta

Nivelul de poluare a atins din nou cote îngrijorătoare în județul Ilfov, lângă groapa de gunoi de la Vidra. Dacă B1.RO indica inițial că limitele au fost depășite în noaptea de vineri spre sâmbătă, același lucru s-a întâmplat și sâmbătă seară. 

Așadar, valorile normale de poluare au fost depășite și sâmbătă seară, potrivit aplicației airly, care a arătat că, în jurul orei 21:30, Indicele Comun de Calitate a Aerului era de 76 și descria acest nivel ca arătând „o calitate scăzută a aerului”. Totuși, duminică dimineață, nivelul revenise în cotele normale.

Este practic a doua seară consecutivă în care nivelul de poluare trece de limitele obișnuite în Ilfov, lângă groapa de gunoi de la Vidra. Vineri spre sâmbătă, Indicele Comun de Calitate a Aerului era de 79 la ora 00:30, respectiv de 80 la 8:30. (Detalii AICI)

Groapa de gunoi de la Vidra, aflată în marja localităților Vidra, Sitenști, Jilava și Berceni, ocupă o suprafață de circa 42 de hectare. Ea este administrată de Eco Sud SA.

Citeşte mai multe despre:   Ilfov