Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noaptea Muzeelor 2021: 185 de spații culturale, în 37 de județe. Programul complet

Noaptea Muzeelor 2021: 185 de spații culturale, în 37 de județe. Programul complet

Un articol de: Gabi Florea - 10 Iun 2021, 09:01
Noaptea Muzeelor 2021: 185 de spații culturale, în 37 de județe. Programul complet Foto: Facebook/ Noaptea Muzeelor Eveniment

Noaptea Muzeelor revine, după un an de zile în evenimentele din zona culturală au fost puse pe „hold". Cea de-a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național. 

#NG2021 propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

Activitățile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee și case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane și studiouri creative, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcașe de cult sau case ale experimentelor.

 

Premiere la Noaptea Muzeelor 2021

 

În 2021, Noaptea Muzeelor este prezentă în 185 de spații culturale, din 72 de localități, respectiv 37 de județe ale României. 43 de puncte culturale sunt răspândite doar în București. 

În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului, de Noaptea Muzeelor. Clădirea istorică a fost construită în perioada 1906-1910 și va putea fi vizitată în intervalul orar 18:00-00:00.

Potrivit primarului, clădirea va găzdui două expoziții despre istoria Bucureștiului: „Uranus acum”, despre cartierul Uranus, care a fost demolat în perioada comunistă, iar alta, dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea Primăriei. 

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul oficial Noaptea Muzeelor. Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Noaptea Muzeelor,   cultura