Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi acuzații de plagiat la adresa Ecaterinei Andronescu: Vezi ce îi reproșează un coleg de catedră

Noi acuzații de plagiat la adresa Ecaterinei Andronescu: Vezi ce îi reproșează un coleg de catedră

Un articol de: - 03 Iul 2012, 11:34
Noi acuzații de plagiat la adresa Ecaterinei Andronescu: Vezi ce îi reproșează un coleg de catedră Eveniment

La numai o zi după ce preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie şi Cercetare (EDU-CER), Ştefan Vlaston, i-a atras atenţia premierului Victor Ponta asupra unor acuzaţii de plagiat care i-au fost aduse în urmă cu câţiva ani Ecaterinei Andronescu, un coleg al acesteia de la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universității Politehnice București vine cu noi acuzații de plagiat la adresa actualului ministru al Educației.

Invitat luni seară în cadrul emisiunii „Nașul”, Nicolae Toma a dezvăluit faptul că în lucrarea de doctorat a Ecaterinei Andronescu se regăsesc rețete de "superfinisare", obținute de soția sa din spionaj industrial în anul 1978 de la o fabrică din Syracuse, Statele Unite, scrie Adevărul.

Profesorul susține că soția sa a obținut în vizita din Statele Unite peste 80 Kg de documentație, iar cea referitoare la "superfinisare" a fost trimisă Catedrei de Chimie din cadrul Institutului Politehnic București, unde lucra Ecaterina Andronescu. Profesorul spune că pentru a putea fi folosite acele "rețete" în producția internă s-a încheiat un contract de cercetare, în care era parte și actualul Ministru al Educației.

Preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie şi Cercetare (EDU-CER), Ştefan Vlaston, aduce în discuţie un articol publicat de Cotidianul în 2006, intitulat „Câți Andronescu a moşit un plagiat”. În deschiderea articolului se precizează că „Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a coordonat un doctorat plagiat, după cum confirmă experţii şi chiar autorul lucrării originale, un chimist olandez.”

Vezi AICI mai multe detalii despre acuzațiile de plagiat.


Andronescu, acuzată de plagiat
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Ecaterina Andronescu,   plagiat