Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi acuzații la SANADOR: Procurorii au descins la clinică (VIDEO)

Noi acuzații la SANADOR: Procurorii au descins la clinică (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 15:27
Eveniment

UPDATE: Femeia internată la Sanador a murit în urma unui Atac Vascular Cerebral (AVC). Medicii, însă, spun că pacienta a fost îngrijită corect şi că familia a semnat pentru fiecare act medical efectuat.

Încă un scandal zgudie spitalul privat din Capitală unde în urmă cu câteva zile a murit un copil pe masa de operaţie.Trei frați susţin că mama lor ar fi fost plimbată între secțiile spitalului și a primit mai multe diagonstice greșite, pentru ca acum să fie intubată. Oamenii spun că acum mama lor are şanse mici de surpravieţuire.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

“Mama a fost aici la un control de rutina. S-a vazut ca este posibil sa faca un AVC si nu i s-a spus de riscurile acestui AVC. A mai avut AVC, a mai fost internată aici. Tot avea dureri, nu se simtea bine”, spune baiatul femeii.

Mama tânărului din imagini a ajuns prima dată pe mâinile medicilor de la clinica Sanador în iunie anul trecut. Femeia avea dureri mari de stomac. Nu a primit pe moment niciun diagnostic concret. S-a întors acasă iar la două luni distanţă, femeia a suferit un accident vascular cerebral. A fost operată însă medicii au concluzionat că nu are şanse mari de supravieţuire.

“Avea dureri puternice la stomac. I s-a dat de 3 ori diagnostic gresit. Ca avea infectie la stomac. In final, tot ceva legat de AVC, in sensul ca o vena era infundata. Si acum a fost operata si ne spune ca moare”, spune copilul pacientei.

Oamenii ii acuza pe angajatii clinicii private ca au un comportament care lasa de dorit.

“Costurile sunt foarte mari. Zeci de mii de euro, platim pentru niste srevicii ca afara insa servciile sunt foarte slabe, poate chiar mai slabe ca serviciile publice din Romania”, explică tânărul.

La rândul lor, medicii Spitalului Sanador se apără, spunând că pacienta a fost îngijită corect.

„Doamna era o pacientă nu foarte în vârstă (65 de ani – n.r.), dar avea o patologie vasculară extrem de avansată. De altfel, în urmă cu câteva luni, a făcut un accident vascular cerebral. Un accident vascular se poate localiza oriunde, la inimă, la intestine sau orice alt segment. (…) Pacienta a mai avut prezentări la spital – nu ştiu dacă numai la al nostru. Accidentul vascular cerebral a fost îngrijit la noi, a fost îngrijit corect.

Între timp a mai avut nişte prezentări, dar nu internări, ci prezentări la camera de gardă. Nu a fost internată. (…) A venit pe 6, nu pe 10, diagnosticul a fost pus pe 6 şi în aceeaşi zi a fost pus un tratament agresiv aşa cum este peste tot în lume pentru boala de care suferea, a primit un anticoagulant. După două zile, simptomatologia s-a ameliorat. După care, sub acelaşi tratament, starea a revenit proastă, s-a agravat, motiv pentru care am bănuit că acel tratament s-ar putea să nu fie eficient.

Atunci am continuat investigaţiile, în ideea că am putea identifica locul acelei stenoze şi întinderea şi facem ceva mai puţin invaziv dată fiind starea. Nu s-a reuşit, nu s-a văzut la radiografie deloc niciunul dintre cele două vase de sânge, ce înseamnă obstrucţie la origine, pentru că toată aorta dumneaei era calcificată. Tot peretele vascular era calcificat. Asta se întâmpla pe 9, la trei zile.

Am explicat familiei, celor trei băieţi, că singura măsură pe care o putem lua în considerare ar fi o intervenţie chirurgicală cu scopul de a deobstrua, fie de a rezeca partea de intestin care este mort. Am explicat de-a fir a păr fiecare punct, fiecare gest terapeutic, în fiecare zi. Au înţeles care e gravitatea, au înţeles că intrăm în operaţie cu riscuri majore, am explicat şi au înţeles că e posibil să nu depăşim momentul operator. (…) Au semnat la fiecare gest medical', a declarat Bogdan Marțian, şef Secţie Chirurgie generală la Spitalul Sanador.

Între timp procurorii au descins la clinica Sanador de unde au ridicat probe video, clinica unde în urmă cu câteva zile, un copil de un an şi opt luni a murit după o operaţie banală de hernie. Părinţii copilul decedat au depus plângere împotriva spitalului pentru malpraxis şi pentru neglijenţă. De asemenea, a fost deshis şi un dosar de moarte suspectă de către serviciul Omoruri.

Cauza decesului copilului de 1 an şi 8 luni, care a murit în weekend la Sanador,este un şoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au precizat reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală.

Citeşte mai multe despre:   Sanador