Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi date despre rata de acoperire vaccinală din România. Valeriu Gheorghiță: În București a fost vaccinată circa 33,8% din populația rezidentă / Situația din alte zone ale țării (VIDEO)

Noi date despre rata de acoperire vaccinală din România. Valeriu Gheorghiță: În București a fost vaccinată circa 33,8% din populația rezidentă / Situația din alte zone ale țării (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 11 Mai 2021, 10:32
Noi date despre rata de acoperire vaccinală din România. Valeriu Gheorghiță: În București a fost vaccinată circa 33,8% din populația rezidentă / Situația din alte zone ale țării (VIDEO) Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat, în conferința de presă de marți dimineață, că aproape 34% din populația rezidentă din București este, în prezent, vaccinată anti-COVID-19. Gheorghiță a prezentat date actualizate cu privire la rata de acoperire vaccinală din Capitală și din județele în care au fost vaccinate cele mai multe persoane.

 

Precizările medicului Valeriu Gheorghiță despre rata de acoperire vaccinală din România 

 

”Am reevaluat rata de acoperire vaccinală la nivel național. Populația la care facem referire este populația rezidentă, așa cum ea este raportată de Institutul Național de Statistică.

Datele la zi, pentru București: avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populația rezidentă. Dacă eliminăm populația sub 16 ani, avem o rată de acoperire vaccinală, în momentul de față, de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună. Cred că acest lucru, cel puțin parțial, explică și evoluția favorabilă a pandemiei la nivel național.

Pentru județul Cluj, avem o rată de 30,2%. La fel, dacă ne uităm la populația eligibilă, mai mare de 16 ani, avem o rată de acoperire vaccinală de peste 35%. În municipiul Cluj-Napoca, rata de acoperire vaccinală este de 40%.

Pentru județul Sibiu avem o rată de acoperire pentru populația rezidentă de 23,7%. Pentru populația eligibilă, mai mare de 16 ani, 28,9%.

Pentru Brașov – 23,65% rată de acoperire vaccinală a populației rezidente. Dacă ne uităm la populația eligibilă de peste 16 ani – 18,8%.

În Timiș, 23,41% - rată de acoperire vaccinală. Pentru populația eligibilă, 27,8%.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Constanța – 22,6% - rată de acoperire vaccinală. Pentru populația eligibilă, 27,38%”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.

Potrivit datelor publicate luni seară de Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare, de la debutul campaniei de vaccinare au fost administrate în România 6.095.252 doze de vaccin, unui număr de 3.672.354 de persoane, dintre care 1.249.456 au primit prima doză de ser, iar 2.422.898 de persoane au îndeplinit schema completă de vaccinare.

Noi date despre rata de acoperire vaccinală din România. Valeriu Gheorghiță: În București a fost vaccinată de circa 33,8% din populația rezidentă

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita,   vaccinare anti-COVID-19