Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi detalii în cazul lui Sebastian Ghiță: Fostul deputat era filat de Poliția Română încă din luna februarie. Anchetatorii voiau să afle cine l-a ajutat să fugă din țară și abia apoi să-l rețină

Noi detalii în cazul lui Sebastian Ghiță: Fostul deputat era filat de Poliția Română încă din luna februarie. Anchetatorii voiau să afle cine l-a ajutat să fugă din țară și abia apoi să-l rețină

Un articol de: - 18 Apr 2017, 10:25
Noi detalii în cazul lui Sebastian Ghiță: Fostul deputat era filat de Poliția Română încă din luna februarie. Anchetatorii voiau să afle cine l-a ajutat să fugă din țară și abia apoi să-l rețină Eveniment

Fostul deputat Sebastian Ghiță, prin săptămâna trecută de autoritățile din Serbia după ce a dispărut din România pe 19 decembrie, ar fi fost filat de Poliția română cel puțin din luna februarie, agenții urmărind fiecare pas al acestuia, potrivit Libertatea

Astfel, potrivit sursei citate, arestarea lui Ghiță nu ar fi fost dorită încă de autoritățile române, acestea vrând să afle care sunt persoanele care l-au ajutat să fugă din țară și abia apoi să-l rețină. 

Conform unor surse din cadrul anchetei, Sebastian Ghiță a fost oprit în trafic în noaptea de joi spre vineri, fiind prins conducând neatent. Agenții au început să aibă suspiciuni în momentul în care Ghiță, care s-a prezentat drept cetățen sloven, a început să vorbească în limba engleză deși slovena este foarte apropiată de limba sârbă. 

Poliţiştii români au fost anunţaţi luni că Sebastian Ghiţă a fost arestat în Belgrad pentru 18 zile, şi nu pentru două luni aşa cum se ştia iniţial. Informaţia a fost transmisă prin sistemul Interpol abia acum, pentru că au fost probleme tehnice privind comunicarea prin acest sistem, arată Poliţia română. Şi poza lui Ghiţă a fost scoasă de pe site-ul poliţiei, informează B1 TV. 

”Fotografia inculpatului Ghiţă Sebastian a figurat pe site-ul instituţiei până în momentul în care s-a primit din partea autorităţilor sârbe confirmarea oficială că acesta a fost arestat în vederea extrădării. Astfel, autorităţile sârbe ne-au informat că persoana respectivă a fost arestată în Republica Sârbă, pe o perioadă de 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14.04.2017”, se arată într-un comunicat al poliţiei române.

Începând de acum este rândul ministerului Justiţiei să intre în joc. Este singura instituţie abilitată să demareze procedurile de extrădare.

”Poliţia Română a informat Ministerul Justiţiei, pentru că acesta este instituţia abilitată a demara procedura de extrădare. Conform prevederilor legale, în acest moment Poliţia Română nu mai are competenţă în acest caz. În momentul extrădării, dacă autorităţile sârbe vor solicita ca partea română să efectueze escorta în ţară a inculpatului, poliţiştii români vor efectua acest serviciu, conform competenţelor”, mai arată poliţia română.

Ghiță este încarcerat într-un penitenciar de maximă siguranță din Belgrad, iar marți va fi audiat de procurori în legătură cu infracţiunile comise pe teritoriul sârb: trecerea frauduloasă a frontierea şi fals privind identitatea.

Între timp, în România, odată cu prinderea lui Ghiţă, statul a dat şi o lovitură financiară. Cauţiunea de 13 milioane de euro plătită de Ghiţă anul trecut nu va mai putea fi recuperată de fostul deputat şi intră în vistieria statului.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad, în cursul nopţii de 13 spre 14 aprilie. Ghiţă s-a prezentat ca fiind student sloven şi le-a vorbit poliţiştilor sârbi în engleză, prezentându-le acte false. Sebastian Ghiţă era însoţit de fratele lui, care avea documente reale. 
 

Citeşte mai multe despre:   Sebastian Ghita,   prins,   Serbia,   Politia Romana