Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, noi negocieri cu sindicaliști. Deciziile cruciale la care s-a ajuns (VIDEO)

Ministrul Sănătății, noi negocieri cu sindicaliști. Deciziile cruciale la care s-a ajuns (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 02 Mai 2018, 15:33
Ministrul Sănătății, noi negocieri cu sindicaliști. Deciziile cruciale la care s-a ajuns (VIDEO) Eveniment

Noi negocieri în Sănătate. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a discutat cu reprezentanţii sindicatelor din sistem şi va merge cu propunerile sindicaliştilor la premierul Viorica Dăncilă, informează B1 TV. Deşi prim-ministrul n-a făcut mare luxru până acum pentru a stopa criza din sănătate, ministrul Sorina Pintea afirmă ca problemele vor fi rezolvate în al 12-lea ceas. Altfel, sindicaliştii promit că vor declanşa greva generală. 
”Am ascultat propunerile făcute de sindicate, pe care o sa le prezint doamnei prim-ministru", a spus Pintea.

Timp de două ore, ministrul Sănătăţii şi sindicaliştii au încercat să găsească soluţii pentru a "dezamorsa" situaţia tensionată din sănătate. 

"Va trebui sa le analizam, sa mai facem simulari astfel incat scopul modifocarilor sa fie atins. Nimeni sa nu piarda din veniturile obtinute, sa nu mai existe aceste probleme care sunt deja", a mai spus Pintea.

Sindicaliştii se declară optimişti în privinţa rezultatului discuţiilor, dar deocamdată nu renunţă la calendarul protestelor. 

Negocieri pentru stingerea conflictului au fost în mai multe rânduri. Chiar managerii de spitale au fost la guvern şi au discutat cu premierul Dăncilă, care a anunţat înfiinţarea unui grup de lucru pentru rezolvarea situaţiei. Deocamdată nu a venit nicio soluţie de la guvern. Angajații din sistemul sanitar au anunțat că vor fi în grevă de avertisment pe data de 7 mai, iar pe 11 mai vor declanșa greva generală.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea,   ministrul sanatatii