Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi probleme pentru RCS-RDS: Furnizorul de internet a fost dat în judecată în Statele Unite de un grup de oameni de afaceri americani 

Noi probleme pentru RCS-RDS: Furnizorul de internet a fost dat în judecată în Statele Unite de un grup de oameni de afaceri americani 

Un articol de: - 10 Mai 2017, 22:53
Noi probleme pentru RCS-RDS: Furnizorul de internet a fost dat în judecată în Statele Unite de un grup de oameni de afaceri americani  Eveniment

Grupul de firme RCS-RDS/DIGI a fost dat în judecată de un grup de oameni de afaceri americani, la o curte de justiție din statul Virginia, informează Rise Project. Totul s-a întâmplat după o serie de dezvăluiri ale jurnaliștilor de la site-ul citat, potrivit cărora structura de proprietate a RCS-RDS/DIGI ”se pierde într-un labirint de firme off-shore”. 

Investitorul american William Hawkins este cel care conduce grupul care a acționat în instanță RCS-RDS. Cunoscător al pieței serviciilor de telecomunicații din Ungaria, unde a intrat de mai bine de un deceniu, Hawkins susține în plângerea adresată instanței, că ”a investit bani și a adus tehnologie inovatoare într-un grup de firme de telecomunicații din țara vecină, dar că a rămas fără bani  și fără firme după ce a fost păcălit de patronul acestora, cetățeanul maghiar Laszlo Borsy”, arată sursa citată.

William Hawkins a investit într-un grup de cocietăți care include și compania de televiziune prin cablu i-TV, cumpărată în 2008, de grupul din care fac parte RCS-RDS și DIGI, fără ca acționarii majoritari să își dea acordul. 

”Aceste tranzacții au avut însă loc la un an după ce Hawkins a câștigat un proces împotriva lui Borsy și i-TV. Verdictul dat de justiția din Virginia și confirmat după recurs de Curtea de Apel a Statelor Unite, a impus lui Borsy și firmelor sale să-i plătească lui Hawkins și celorlalți daune în valoare de 1,8 milioane de dolari. Aceștia nu au văzut însă niciun ban fiindcă Borsy a făcut o serie de manevre care au dus la înghițirea i-TV de către furnizorul de internet și televiziune prin cablu, RCS-RDS/DIGI. Hawkins susține în plângere că avocații RCS-RDS/DIGI cunoșteau verdictul dat de justiția americană însă au ales să-l ignore”, mai arată jurnaliștii de la Rise Project. 

Fără a reuși deocamdată să-și recupereze prejudiciul, grupul de oameni de afaceri din SUA i-a dat din nou în judecată pe  Borsy și i-TV, incluzând și celelalte firme din grupul RCS-RDS în rândul celor care trebuie plătească compensația acordată în 2007 de curtea din Virginia. 

Potrivit sursei citate, administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei a refuzat să comenteze acest subiect. 

Aceste informații apar în contextul în care Digi Communications a anunțat că firma RCS&RDS a primit în data de 8 mai o notificare oficială din partea DNA în care i se aduce la cunoștință că are calitate de suspect în dosarul în care alte două persoane din managementul companiei, respectiv Ioan Bendei și Mihai Dinei, precum și Alexandru Oprea, fostul CEO al RCS&RDS, sunt cercetați pentru luare de mită și spălare de bani. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   SUA