Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi probleme pentru RCS-RDS: Furnizorul de internet a fost dat în judecată în Statele Unite de un grup de oameni de afaceri americani 

Noi probleme pentru RCS-RDS: Furnizorul de internet a fost dat în judecată în Statele Unite de un grup de oameni de afaceri americani 

Un articol de: - 10 Mai 2017, 22:53
Eveniment

Grupul de firme RCS-RDS/DIGI a fost dat în judecată de un grup de oameni de afaceri americani, la o curte de justiție din statul Virginia, informează Rise Project. Totul s-a întâmplat după o serie de dezvăluiri ale jurnaliștilor de la site-ul citat, potrivit cărora structura de proprietate a RCS-RDS/DIGI ”se pierde într-un labirint de firme off-shore”. 

Investitorul american William Hawkins este cel care conduce grupul care a acționat în instanță RCS-RDS. Cunoscător al pieței serviciilor de telecomunicații din Ungaria, unde a intrat de mai bine de un deceniu, Hawkins susține în plângerea adresată instanței, că ”a investit bani și a adus tehnologie inovatoare într-un grup de firme de telecomunicații din țara vecină, dar că a rămas fără bani  și fără firme după ce a fost păcălit de patronul acestora, cetățeanul maghiar Laszlo Borsy”, arată sursa citată.

William Hawkins a investit într-un grup de cocietăți care include și compania de televiziune prin cablu i-TV, cumpărată în 2008, de grupul din care fac parte RCS-RDS și DIGI, fără ca acționarii majoritari să își dea acordul. 

”Aceste tranzacții au avut însă loc la un an după ce Hawkins a câștigat un proces împotriva lui Borsy și i-TV. Verdictul dat de justiția din Virginia și confirmat după recurs de Curtea de Apel a Statelor Unite, a impus lui Borsy și firmelor sale să-i plătească lui Hawkins și celorlalți daune în valoare de 1,8 milioane de dolari. Aceștia nu au văzut însă niciun ban fiindcă Borsy a făcut o serie de manevre care au dus la înghițirea i-TV de către furnizorul de internet și televiziune prin cablu, RCS-RDS/DIGI. Hawkins susține în plângere că avocații RCS-RDS/DIGI cunoșteau verdictul dat de justiția americană însă au ales să-l ignore”, mai arată jurnaliștii de la Rise Project. 

Fără a reuși deocamdată să-și recupereze prejudiciul, grupul de oameni de afaceri din SUA i-a dat din nou în judecată pe  Borsy și i-TV, incluzând și celelalte firme din grupul RCS-RDS în rândul celor care trebuie plătească compensația acordată în 2007 de curtea din Virginia. 

Potrivit sursei citate, administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei a refuzat să comenteze acest subiect. 

AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   SUA
 
Loading...