Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi probleme tehnice la platforma online de programare pentru vaccinare: Platforma informatică nu a fost disponibilă, luni dimineață. Aglomerație în centrele din Capitală din cauza defecțiunilor (VIDEO)

Noi probleme tehnice la platforma online de programare pentru vaccinare: Platforma informatică nu a fost disponibilă, luni dimineață. Aglomerație în centrele din Capitală din cauza defecțiunilor (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Ian 2021, 09:40
Noi probleme tehnice la platforma online de programare pentru vaccinare: Platforma informatică nu a fost disponibilă, luni dimineață. Aglomerație în centrele din Capitală din cauza defecțiunilor (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Debut haotic al etapei a doua din campania de vaccinare anti-COVID-19. După ce platforma online de programare nu a funcționat, vineri, chiar la debutul celei de-a doua etape, luni dimineață au apărut noi probleme tehnice. În plus, astfel de probleme au existat și în centrele de vaccinare.

 

UPDATE, 18 IANUARIE, ORA 13:00 - STS anunță că în acest moment este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică.

Fluxul de corelare a datelor dintre RENV și platforma de vaccinare a înregistrat în această dimineață intermitențe. 

În acest moment este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică.

Această situație nu afectează procesul de vaccinare, însă pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei.

Asigurăm cetățenii că echipa tehnică implicată în dezvoltarea platformei ia toate măsurile necesare pentru funcționarea acesteia în cele mai bune condiții. Mulțumim pentru înțelegere!

 

UPDATE, 18 ianuarie, ora 10.25 - STS anunță că platforma informatică pentru progrmare la vaccinare este acum disponibilă. Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

”Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări. Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a anunțat STS. 

UPDATE, 18 ianuarie, ora 10.05 - Probleme sunt și la centrele de vaccinare de la Institutul ”Marius Nasta” din București. 300 de persoane sunt programate pentru luni la centrele de la unitatea medicală, iar oamenii au ajuns luni dimineață la centru, înainte de deschiderea acestuia. Astfel, centrele de vaccinare de aici s-au aglomerat. Procedurile se desfășoară greu pentru că platforma informatică nu funcționează. În aceste condiții, unii oameni și-au pierdut răbdarea și au început să ceară explicații cadrelor medicale.  

UPDATE, 18 ianuarie, ora 9.45 - STS vine cu noi precizări referitoare la problemele tehnice de la platforma online de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19. 

„În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației”, au transmis reprezentanții STS. 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ 

 

Platforma informatică de programare la vaccinare, indisponibilă luni dimineață 

 

Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), care gestionează platforma de programare, au transmis că, luni dimineață, aceasta nu este disponibilă și se lucrează la remedierea problemelor.

”Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață.

Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public”, a transmis STS.

 

Probleme tehnice și în centrele de vaccinare 

 

În ceea ce privește problemele din centrele de vaccinare, de exemplu, la Centrul Obregia din București, oamenii s-au prezentat la vaccinare însă procedura durează foarte mult pentru că nu sunt sinconizate tabletele din centru cu platforma pe care s-au făcut înscrierile.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Medicul Raluca Barbu, coordonator al centrului de vaccinare de la Spitalul Obregia, a declarat pentru B1 TV, că personalul a fost nevoit să înregistreze oamenii veniți să se vaccineze ”în mod tradițional, cu hârtie și pix” până când problemele tehnice sunt rezolvate.

”Este o problemă tehnică legată de citirea datelor beneficiarilor care se prezintă în centru pentru a putea confirma programarea lor și a trimite mai departe aceste date către cabinetul de vaccinare. Aceste două programe colaborează și ne asigură un proces fluid, rapid. Din păcate, unul dintre ele nu a mers așa cum trebuie în dimineața aceasta și a trebuit să recurgem la înregistrarea datelor beneficiarilor în modul tradițional, cu hârtie și pix, și atunci, evident că timpii au crescut. Dar avem o echipă bună, am colaborat eficient și am reușit să nu îi păstrăm așa de mult pe beneficiari în acești timpi morți”, a explicat medicul.

Aceasta a precizat și că, față de săptămâna trecută, capacitatea de vaccinare din centrul pe care îl coordonează a fost dublată.

”Astăzi și în următoarele zile avem capacitatea maximă de 360 de beneficiari pe zi și este ocupată complet pentru întreaga săptămână. Față de săptămâna trecută, am dublat capacitatea centrului nostru, și în contextul în care a început a doua etapă, și în contextul în care am creat echipele, s-au format, au prins timpii, fluxul merge foarte bine și atunci am hotârât că este bine să primim mai mulți beneficiari pentru a face acest proces cât mai rapid și cât mai accesibil pentru toată lumea”, a mai spus medicul.

 

Debut cu probleme al etapei a doua a campaniei de vaccinare

 

Etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-coronavirus a început, în România, pe 15 ianuarie, în această etapă urmând a fi imunizate persoanele de peste 65 de ani, cele care suferă de boli cronice, precum și angajații din sectoare considerate esențiale.

Încă de vineri seară, după ce platforma de programare a devenit disponibilă, oamenii au început să se înscrie la vaccinare, astfel că, în doar câteva ore, s-au epuizat toate locurile libere pentru următoarele 20 de zile în București.

 

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-COVID-19,   campanie vaccinare