Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi proteste de amploare se pregătesc în toată țara: Mai multe organizații civice vor să iasă în stradă pentru a manifesta împotriva legii grațierii

Noi proteste de amploare se pregătesc în toată țara: Mai multe organizații civice vor să iasă în stradă pentru a manifesta împotriva legii grațierii

Un articol de: - 26 Apr 2017, 22:19
Eveniment

Aprobarea legii grațierii în Comisia Juridică a Senatul pare să fi fie fitilul care va aprinde unor noi serii de proteste în toată țara. 

Organizațiile civice Inițiativa România, Initiațiva Timișoara, Sibiu Uniți Salvăm, Aradul Civic, Oradea civică, Corupția ucide, ACTI Craiova, Civica Iași, #Rezistența, Geeks for Democracy au anunțat că vor organiza proteste pentru că nu este normal ca un infractor ca Dan Voiculescu să fie eliberat fără să mai plătească prejudiciul de 60 de milioane de euro, conform romani-buni.info.

"Organizațiile civice se pregătesc de proteste în stradă în cazul adoptării legii grațierii și modificării legislației penale.

Mișcările și organizațiile civice semnatare, care s-au născut în stradă în București, Timișoara, Cluj, Iași, Sibiu, Oradea, Arad și Craiova în urma protestelor din ultimii ani și ca reacție la corupția politică și la încercările succesive de a stopa lupta anti-corupție, cer majorității parlamentare să abandoneze imediat și definitiv tentativele de a reînvia ordonanța 13 prin proiectul de lege privind grațierea și de a dezincrimina de facto conflictul de interese. În caz contrar, de data aceasta singura alternativă acceptabilă pentru noi vor fi mișcările de stradă până la ieșirea PSD și a aliaților pro-corupție de la guvernare.

De la alegerile parlamentare de anul trecut și până astăzi, singura preocupare constantă a majorității parlamentare și a Guvernului a fost să slăbească independența justiției și mecanismele anti-corupție. Câștigarea alegerilor nu este un cec în alb pentru o atitudine discreționară a Guvernului, deraierea de la valorile democratice, disprețul față de statul de drept și capturarea instituțiilor statului de către rețele de corupție. Dimpotrivă, asaltul împotriva statului de drept este un motiv suficient de pierdere a legitimității de a conduce această țară.

Rugăm românii care au ieșit în stradă în februarie 2017 să fie pregătiți pentru noi proteste în cazul în care situația o va cere. Nevoile românilor și ale țării nu își găsesc răspunsuri valide în autoritarism și corupție, în jaf și risipa banului public, în lipsă de transparență și iresponsabilitate guvernamentală și, cu siguranță, nu în legalizarea prin grațiere sau amnistie a hoției generalizate la vârful statului român.

Cerem, de asemenea, Președintelui României să nu promulge legea de modificare a Codului penal prin care s-a schimbat definiția conflictului de interese și să o trimită la Parlament pentru reexaminare", au susținut organizațiile civice.
 

Citeşte mai multe despre:   proteste,   gratiere,   lege,   PSD,   Justitie,   Dan Voiculescu
 
Loading...