Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi reguli drastice pe Lacul Snagov. Ce nu vor mai avea voie să facă cei cu ambarcațiuni

Noi reguli drastice pe Lacul Snagov. Ce nu vor mai avea voie să facă cei cu ambarcațiuni

Un articol de: - 23 Mai 2016, 14:30
Foto: snagovclub.ro Eveniment

Guvernul a decis să strice distracția celor care vor să-și facă de cap cu ambarcațiuni de viteză pe Lacul Snagov. Pentru a proteja o suprafață de 100 de hectare, declarată arie naturală de interes major, autoritățile au decis ca bărcile să circule numai pe mijlocul lacului, și trebuie să plece cu cel mult 5 kilometri la oră de la mal.

O altă regulă strictă este interzicerea circulației skijet-urilor.

Aceste reguli vor fi aplicate pe tot Lacul Snagov. Dar încă o regulă dură a mai fost pregătită pentru cei cu ambarcațiuni pentru sport extrem. Se pare că pe suprafața de 100 de hectare, acolo unde este declarată arie naturală protejată, celor cu ambarcațiuni pentru sport extrem nu vor avea voie sub nicio formă să navigheze.

Pentru ca aceste reguli să fie respectate, polițiștii vor patrula în permanență în dreptul ariei protejate pe lac.

Amenzile pentru vitezomanii de pe apă se vor ridica la 20.000 de lei.

„Viteza maximă este de 20 de kilometri pe oră. Doar se parcurge aria naturală protejată, preferabil prin zona centrală,” spune Constantin Turmac, custodele Lacului Snagov, potrivit digi24.

În plus, față de până acum, cei care stau în bărci vor trebui să poarte obligatoriu veste de salvare.

După accidentul de anul trecut în care o persoană a murit și mai multe au fost rănite, autoritățile trebuia să instaleze mai multe semne de circulație, dar protrivit celor spuse de Constantin Turmac, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Ar fi trebuit să fie circa 71 de semne de circulaţie pe lacul Snagov. A trecut un an de zile, nu le vedem încă. Mă depăşeste răspunsul. Probabi că între Autoritatea Navală Română şi Apele Române,” a mai transmis Constantin Turmac.

Bărcile de agrement nu vor avea voie să se apropie la mai puțin de 50 de metri de mal. Acest lucru vine în urma încercării de a proteja cele 228 de specii de plante și animale din zonă.

În ultimii ani, foarte multe persoane au distrus zeci de hectare de stuf sau maluri ale lacului prin betonarea unor suprafețe întinse de teren. Totul, pentru a construi pontoane. De acum încolo, cei care vor fi prinși făcut astfel de lucruri, se vor alege cu dosar penal pentru distrugerea unei arii naturale protejate.

Citeşte mai multe despre:   reguli
 
 
 
Loading...