Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi restricții ar putea fi introduse în țările europene. Centrul European pentru Controlul Bolilor a crescut nivelul de alertă privind riscurile sanitare produse de noile tulpini COVID-19

Noi restricții ar putea fi introduse în țările europene. Centrul European pentru Controlul Bolilor a crescut nivelul de alertă privind riscurile sanitare produse de noile tulpini COVID-19

Un articol de: Beatris Ionita - 21 Ian 2021, 22:02
Noi restricții ar putea fi introduse în țările europene. Centrul European pentru Controlul Bolilor a crescut nivelul de alertă privind riscurile sanitare produse de noile tulpini COVID-19 FOTO: Pixabay.com Eveniment

Centrul European pentru Controlul Bolilor atenționează guvernele țărilor membre cu privire la eventuale noi restricții care ar trebui aplicate în perioada următoare, ca urmare a răspândirii noilor tulpini a coronavirusului.

"Mesajul esenţial este vă vă pregătiţi pentru o escaladare rapidă de la rigoarea măsurilor (pentru a contracara virusul) în săptămânile care vin cu scopul de a menţine capacităţi de îngrijire, precum şi de a accelera campaniile de vaccinare", a scris Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în actualizarea evaluării riscurilor în UE, potrivit news.ro.

ECDC, care cuprinde cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi Marea Britanie, Norvegia şi Islanda, a apreciat la "crescut/ foarte crescut" evaluarea privind riscurile sanitare asociate noilor variante, faţă de „crescut” în prima evaluare de la sfârşitul lui decembrie. 

"Dat fiind că populaţiile responsabile de transmitere nu vor fi vaccinate pentru încă câteva luni, este recomandat ca statele membre să fie prudente înainte de a le relaxa măsurile de restricţie. Din cauza dovezilor contagiozităţii semnificativ mai mari a noilor variante care îngrijorează, autorităţile naţionale ar trebui să fie pregătite să ia măsuri şi mai stricte şi să încurajeze populaţia să le respecte", a continuat Agenţia europeană.

Pentru tulpina COVID britanică, cunoscută ca "B.1.1.7", ECDC a recenzat marţi 1.300 de cazuri în ţările sale membre în afară de Marea Britanie, unde tulpina domină. 

Pentru varianta sud-africană, 27 de cazuri au fost depistate în zece ţări, printre care și Germania, Franţa şi Belgia.