Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi scene incredibile într-un spital din România: Pacienți abia ieșiți din operație, plimbați pe holurile pline de vizitatori (VIDEO)

Noi scene incredibile într-un spital din România: Pacienți abia ieșiți din operație, plimbați pe holurile pline de vizitatori (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 15 Noi 2017, 09:29
Foto: obiectivbr.ro Eveniment

Scene de necrezut în Spitalul Judeţean Brăila. Pacienţii scoși din operaţii sunt plimbați între saloane, pe holurile ticsite de vizitatori. Bolnavii nu au loc nici în lifturi, pentru că alături de ei se înghesuie cei veniți să-și viziteze rudele internate în spital, informează B1 TV. 

Noi scene incredibile într-un spital din România: Pacienți abia ieșiți din operație, plimbați pe holurile pline de vizitatori

În loc să aibă parte de condiții igienice, un pacient abia a ieşit dintr-o operaţie este plimbat pe holurile pline de vizitatori. Teoretic, rudele bolnavilor ar trebui să aștepte într-un spațiu special amenajat. Însă în Spitalul Județean Brăila regulile par a fi făcute pentru a fi încălcate. Iar în practică, bolnavii proaspăt operaţi sunt plimbaţi de zor cu targa pe holurile ticsite de oameni sau în lifturile în care abia poţi să respiri.

Nici logistica nu-i ajuta prea mult pe bolnavi. Sala de operaţie, inaugurată acum două luni, se află la etajul trei ale spitalului. Secţia de Terapie Intensivă, unde sunt duşi pacienţii după operaţie, a rămas însă la parter. Aşa se explică drumul lung pe care bolnavii trebuie să-l parcurgă după fiecare intervenţie. Iar lifturile sunt departe de a le oferi pacienţilor condiţii igienice. În ascensoare se înghesuie clipă de clipă, atât pacienţi, cât şi vizitatori.

Conducerea spitalului de Urgenţă Brăila promite că va lua măsuri.

"După ce am văzut imaginile, am vorbit cu reprezentanţii firmei de pază, le-am cerut să restricţioneze accesul vizitatorilor. De asemenea, la lifturi vom lua măsuri, să se respecte regulile, când este transportat un pacient, în interior nu au ce căuta vizitatori", a declarat Delia Râşnoveanu, managerul Spitalului de Urgenţă Brăila, pentru Mediafax. 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brăila spun că au fost informați despre problemele spitalului, dar nu pot face un control deocamdată. Asta pentru că singurul inspector se află în concediu medical. Urmează ca Ministerul Sănătății să trimită o echipă în control.
 

 
 
 
Loading...