Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noile modificări ale legislației rutiere au intrat în vigoare începând de duminică: Șoferii vor fi amendaţi dacă minorii nu poartă centura de siguranţă (VIDEO)

Noile modificări ale legislației rutiere au intrat în vigoare începând de duminică: Șoferii vor fi amendaţi dacă minorii nu poartă centura de siguranţă (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 28 Sep 2014, 18:30
Noile modificări ale legislației rutiere au intrat în vigoare începând de duminică: Șoferii vor fi amendaţi dacă minorii nu poartă centura de siguranţă (VIDEO) Eveniment

Modificările aduse Codului rutier prevăd sancţiuni pentru conducătorii auto care au în maşină pasageri fără centura de siguranţă!

Legea devine mai drastică şi în privinţa transportului copiilor. Amenzile ajung până la 450 de lei, dacă şoferii nu aşează copiii în scaune speciale sau în centură.

Deşi mulţi nu ştiu ce-i aşteaptă, noile modificări ale legislaţiei rutiere intră în vigoare duminică.

Odată ce intră în vigoare noul cod rutier, toți pasagerii, chiar dacă ocupă locul din spate al banchetei sunt obligați să poarte centura de siguranță. În caz contrar, șoferul va fi sancționat cu o amendă de până la 450 de lei.

De asemenea, şoferii trebuie să aibă grijă şi când vine vorba despre transportul celor mici.

”Legislația este ambiguă. Conducătorul auto este responsabilizat pentru transportul copiilor minori în sensul că acesta are obligația să se asigure că aceștia sunt transportați conform legii, respectiv ori cu centura de siguranță, dacă le permite înălțimea, ori în sisteme de siguranță adaptate”, a explică șef Florin Catană de la Direcția Rutieră.

Practic noile norme clarifică legislaţia, care până acum era ambiguă.

Conform legii, în cazul unui accident probele biologice vor putea fi recoltate și la fața locului de către medicul care vine cu ambulanța sau cu echipajul SMURD.

Nu toţi şoferii ştiu însă care sunt schimbările.

”Sincer să fiu nici nu știam de ele până să fiu informat de dumneavoastră”, a declarat un șofer în trafic.

Noi modificări ale legislației rutiere au intrat în vigoare

Citeşte mai multe despre:   modificari,   soferi