Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nopţi cu panoramă uimitoare: Imagini spectaculoase cu cerul văzut noaptea (FOTO)

Nopţi cu panoramă uimitoare: Imagini spectaculoase cu cerul văzut noaptea (FOTO)

Un articol de: - 21 Mai 2011, 16:42
Nopţi cu panoramă uimitoare: Imagini spectaculoase cu cerul văzut noaptea (FOTO) Galerie foto (10) Eveniment
O serie de imagini spectaculoase cu cerul văzut noaptea au fost prezentate în cadrul competiţiei Best Night-Sky Pictures 2011, organizată de The World at Night, informează Daily Mail.

Competiţia a fost menită să arate cât de spectaculoasă este planeta noastră şi ce imagini formidabile pot surprinde fotografii în timpul nopţii.

Printre fotografiile câștigătoare s-a aflat o imagine surprinsă de Thomas Kurat, care a obținut premiul cel mare la categoria Against The Lights. Fotografia sa surprinde cerul înstelat de deasupra Alpilor austrieci, care planează deasupra unui oraş acoperit de ceaţă din apropierea lacului Traunsee.

Locul al patrulea la categoria Beauty of the Night Sky ("Frumuseţea cerului pe timp de noapte") a fost obţinut de o fotografie care pare că surprinde întreaga Cale Lactee deasupra Marelui Zid Chinezesc.

Ceea ce este cu adevărat remarcabil la această fotografie este contrastul dintre galaxia care rămâne unul dintre cele mai mari mistere pentru om şi unul dintre cele mai importante şi măreţe monumente ridicate de mâna omului – Marele Zid Chinezesc.

Fotografia A Starry Night in Iceland („Noapte înstelată în Islanda”) a făcut senzaţie în rândul membrilor juriului, câştigând totodată premiul întâi la secţiunea Beauty of the Night. Imaginea panoramică surprinde aurora boreală în toată splendoarea sa, care formează o aură verzuie deasupra celui mai mare lac glaciar din Islanda, în timp ce pe fundal se poate vedea Calea Lactee.

Alte imagini uimitoare surpind peisaje nocturne precum planeta Venus văzută din parcul naţional de pe Insula Reunion, Calea Lactee privită din Iran sau cerul Lisabonei surprins lângă Podul 25 aprilie.