Norul de praf saharian a ajuns deja deasupra României. Care sunt zonele cele mai afectate (VIDEO)

Norul de praf saharian a ajuns deja deasupra României. Care sunt zonele cele mai afectate (VIDEO)

Norul de praf saharian a ajuns deja deasupra României. Prima zonă afectată de ploaia cu praf a fost Banatul, iar acum norul îşi face simţită prezenţa şi în Bucureşti, informează B1 TV. Norul provine din nordul Africii şi a cuprins zone importante din Spania, Elveția, sudul Italiei, Malta și insulele din vestul Mediteranei, urmând ca în zilele ce urmează acesta să ajungă până în Irlanda şi Marea Britanie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mașinile bucureștenilor au fost acoperite peste noapte de valul de praf saharian de culoare roșiatică. Șoferii trebuie să meargă cât mai repede să își spele autoturismele, deoarece aceste particule de praf sunt periculoase, avertizează specialiștii.

La Reșița, dar și în alte zone ale județului Caraş Severin, a plouat cu… praf. În câteva minute, tot ce se afla pe stradă a căpătat un aspect galben deschis, spre roşcat.

Primii care au observat fenomenul au fost șoferii care au văzut că, în loc să li se curețe parbrizele de la stropii de lichid, acestea deveneau opace.

Ploaia de praf va afecta în principal vestul şi nordul ţării, avertizează meteorologii. Densitatea norului de praf deasupra României ar putea atinge nivelul maxim vineri, urmând să se disipeze apoi.

Un fenomen similar a avut loc şi în aprilie anul trecut, când aerul încărcat cu praf saharian, în combinaţie cu ploile, a acoperit cu un strat de noroi roşiatic oraşele din vestul ţării. Specialiştii spun că cei cu probleme respiratorii pot avea neplăceri în astfel de situaţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe