Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 30 de ani de la Revoluție și niciun adevăr: Nostalgicii s-au adunat și în acest an la mormântul soților Ceaușescu (VIDEO)

30 de ani de la Revoluție și niciun adevăr: Nostalgicii s-au adunat și în acest an la mormântul soților Ceaușescu (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 25 Dec 2019, 10:54
30 de ani de la Revoluție și niciun adevăr: Nostalgicii s-au adunat și în acest an la mormântul soților Ceaușescu (VIDEO) Eveniment

Agitaţie în Cimitirul Ghencea, în ziua de Crăciun. Nostalgicii au venit, și în acest an, la mormântul lui Nicolae Ceauşescu pentru a aprinde o lumânare și a depăna amintiri din Epoca de Aur.

La 25 decembrie 1989, Tribunalul Militar Excepţional, constituit printr-un decret semnat de Ion Iliescu, a decis judecarea şi condamnarea la moarte a soţilor Ceauşescu. Cei doi au fost executaţi la câteva minute după pronunţarea sentinţei.

Acum, la trei decenii distață de la Revoluție, adevărul despre ce s-a întâmplat în decembrie 1989 nu a ieșit încă la iveală. 

Recent, magistrații Curții Supreme au amânat pentru data de 21 februarie 2020 discuțiile din Dosarul Revoluției. 

În acest caz,  fostul președinte Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Rus Iosif, fost șef al Aviației Militare, sunt acuzați de crime împotriva umanității.

Între timp, România a devenit prima țară din fostul bloc sovietic din Europa de Est pentru care Parlamentul European a votat o rezoluție prin care comemorează cei 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, România fiind singura țară din Est care a trecut printr-o revoluție violentă și sângeroasă, iar peste 1.000 de oameni au fost uciși în manifestațiile lor pașnice pentru libertate. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Revolutia Romana,   Nicolae Ceausescu