Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mihaela Triculescu, noul director al ANAF: Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe Ionuţ Mişa, la propunerea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici

Mihaela Triculescu, noul director al ANAF: Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe Ionuţ Mişa, la propunerea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici

Un articol de: B1.ro - 03 Ian 2019, 16:01
Mihaela Triculescu, noul director al ANAF: Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe Ionuţ Mişa, la propunerea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici Eveniment

Guvernul României a anunţat oficial demiterea lui Ionuţ Mişa din fruntea ANAF la mai puţin de o oră după ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că a formulat cererea de demiterea a acestuia.

Noul şef al ANAF este Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat, conform unui comunicat de presă emis de Guvern.

"Premierul Viorica Dăncilă a semnat astăzi Decizia de numire a doamnei Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat, în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experiență. În ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.  

Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice.

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial", a transmis Guvernul.

Ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat joi că a înaintat premierului Viorica Dăncilă cererea de demitere a directorului ANAF, Ionuţ Mişa.

Ministrul a precizat că sunt necesare modificări radicale la ANAF pentru a îmbunătăţi activitatea instituţiei şi a atrage mai mulţi bani la buget.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

​”Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea d-lui Ionuț Mișa. Anul 2019 este foarte important iar ANAF trebuie să-și schimbe radical comportamentul în economie. Vorbim de o reformă a ANAF, de informatizarea instituției și ne propunem ca 2019 să fie anul în care aceste lucruri să se și întâmple!”, a declarat Eugen Teodorovici într-o conferinţă de presă.
Tensiunile între Eugen Teodorovici şi Ionuţ Mişa sunt unele vechi. În repetate rânduri, ministrul Finanțelor i-a reproșat șefului ANAF gradul de colectare redus pe anumite componente: TVA sau recuperarea prejudiciilor.

Cu o zi înainte de propunerea de demitere, Ionuţ Mişa susţinea că nu înţelege de ce ar trebui să fie demis din fruntea ANAF, afirmând că instituţia a avut rezultate foarte bune în 2018.

„Nu ştiu despre ce solicitare ar fi vorba. Public, ministrul nu a făcut nicio declaraţie de acest gen. Cred că ar fi şi foarte greu să facă o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului. Cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit”, a declarat Ionuț Mișa după apariţia acestor informaţii.

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   Ionuț Mișa,   Guvernul Romaniei,   Eugen Teodorovici