Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nou termen în dosarul Loteria 2: Camelia Voiculescu ar trebui să dea explicaţii privind acuzaţia de manipulare a pieţei de capital

Nou termen în dosarul Loteria 2: Camelia Voiculescu ar trebui să dea explicaţii privind acuzaţia de manipulare a pieţei de capital

Un articol de: B1 TV - 05 Dec 2014, 12:41
Nou termen în dosarul Loteria 2: Camelia Voiculescu ar trebui să dea explicaţii privind acuzaţia de manipulare a pieţei de capital Eveniment

Nou termen în dosarul Loteria 2. Camelia Voiculescu ar trebui să dea vineri explicaţii în faţa magistraţilor privind acuzaţia de manipulare a pieţei de capital. Alături de fiica cea mare a preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, vor fi audiaţi şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Loteria II, inclusiv George Copos şi Sorin Pantiş.

În dosarul Loteria II, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 29 decembrie 2008, pe George Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieţei de capital.

Copos este acuzat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual. Iar acuzaţiile nu se opresc aici. Fostul finanţator al Rapidului, spun anchetatorii, s-a folosit de informaţii privilegiate pentru a obţine anumite foloase financiare şi a manipulat piaţa de capital.

Şi Camelia Voiculescu, fiica cea mare a preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzată de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare. În plus, fiica lui Dan Voiculescu ar fi manipulat şi ea piaţa de capital.

Aceleaşi acuzaţii i se aduc şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, în calitate de reprezentant al societăţii Grivco SA Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Copos ar fi împrumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, şi apoi ar fi finanţat achiziţia de către această societate a unui pachet de acţiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru o sumă mai mare, 2.480.000 de lei.

Citeşte mai multe despre:   George Copos,   termen