Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nou termen în dosarul Retrocedărilor abuzive. Viorel şi Andrei Hrebenciuc ar trebui să anunţe dacă îşi recunosc faptele

Nou termen în dosarul Retrocedărilor abuzive. Viorel şi Andrei Hrebenciuc ar trebui să anunţe dacă îşi recunosc faptele

Un articol de: - 12 Oct 2015, 09:37
Nou termen în dosarul Retrocedărilor abuzive. Viorel şi Andrei Hrebenciuc ar trebui să anunţe dacă îşi recunosc faptele Eveniment

Luni va avea loc ședința de judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul retrocedărilor abuzive în care sunt judecați Viorel și Andrei Hrebenciuc, informează B1 TV.

La primul termen, judecătorii au cerut amânarea pentru a asculta interceptările din dosar. Ar fi vorba de peste 20 de CD/uri, cu peste 100 de ore de înregistrari.

Inculpații ar trebui să anunțe la această ședință dacă recunosc sau nu faptele de care sunt acuzați. Dacă vor recunoaște, aceștia ar putea beneficia de o reducere a pedepselor.
Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani.

Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Citeşte mai multe despre:   Viorel Hrebenciuc,   ICCJ