Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nou termen în dosarul Rompetrol, în care Dinu Patriciu este acuzat de spălare de bani și înșelăciune

Nou termen în dosarul Rompetrol, în care Dinu Patriciu este acuzat de spălare de bani și înșelăciune

Un articol de: B1 TV - 04 Iul 2012, 10:03
Nou termen în dosarul Rompetrol, în care Dinu Patriciu este acuzat de spălare de bani și înșelăciune Eveniment

Nou termen în dosarul în care Dinu Patriciu este acuzat de manipularea pieţei de capital, în dosarul Rompetrol. Totodată în acest dosar procurorii DIICOT au mai trimis în judecată în aceeaşi cauză alte unsprezece persoane, printre care şi patru reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. Mai exact, cei 12 sunt acuzaţi de spălare de bani şi înşelăciune, spun procurorii anticorupţie.

Principalul acuzat din dosar, Dinu Patriciu, este judecat pentru iniţierea unui grup de crimă organizată, spălare de bani,  delapidare, divulgare de informaţii cu caracter privilegiat şi manipularea pieţei de capital, în urma anchetei încehiate de procurorii anticuoupţie în septembrie 2006.

Sorin Pantis, fost ministru PNL  al comunicaţiilor, este un alt nume implicat în acest dosar.Totodată, şi Alexandru Bucşa, vicepreşedinte Rompeterol Group Olanda, este judecat pentru complictate la delapidare. Potrivit rechizitoriului procurorilor, acesta în calitate de administrator şi director economic la SC Rompetrol SA l-ar fi ajutat pe Dinu Patricu să îşi însuşească în anul 2001,  85 de milione de dolari rezultată din acordul EPSA şi cuvenită bugetului de stat. Sumă pe care a traficat-o în interesul Rompetrol International Ltd şi THe Rompetrol Group OMV OLanda. De asemenea acesta împreună cu Dinu Patriciu au transferat în mod succesiv, fondurile Rompetrol SA în suma de 15 milioane de dolari.

Atât Philip George Stephenson, Petrică Grama dar şi John Hamilton Works vor răspunde în faţa Instanţei, în vederea săvârşirii de infracţiuni, pentru că în anul 2001 s-au asociat cu Dinu Patriciu , în vederea săvârşirii  infracţiunilor de delapidare şi spălare de bani.

Şi Cerasela Rus, agent de servicii de investiţii financiare trebuie să rapundă în acest dosar în faţa legi pentru complictate la manipularea pieţei prin tanzacţii sau ordine de tranzacţii.

De asemenena, Sorin Roşca Stănescu a fost acuzat de utilizare de informaţii privilegiate şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Iar Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiţii financiare, a fost acuzat de complictate la spălare de bani.

Citeşte mai multe despre:   Dinu Patriciu,   Rompetrol,   spalare de bani