Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nouă linie de autobuz, inaugurată în Sectorul 4 / Primăria condusă de Daniel Băluță a reabilitat 12 străzi cu 10 milioane de euro (VIDEO, FOTO)

Nouă linie de autobuz, inaugurată în Sectorul 4 / Primăria condusă de Daniel Băluță a reabilitat 12 străzi cu 10 milioane de euro (VIDEO, FOTO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Sep 2020, 14:26
Nouă linie de autobuz, inaugurată în Sectorul 4 / Primăria condusă de Daniel Băluță a reabilitat 12 străzi cu 10 milioane de euro (VIDEO, FOTO) Eveniment

O nouă linie de autobuz STB, cu o capacitate de transport de aproximativ 6.500 de persoane pe zi, a fost inaugurată în Sectorul 4. Cu indicativul 241, aceasta urmează un traseu cu 17 stații. Autobuzele vor circula zilnic pe această rută, în intervalul orar 05:00 – 23:00. Linia a fost deschisă după o investiție de aproape 10 milioane de euro făcută de Primăria Sectorului 4 în reabilitarea și modernizarea a 12 străzi.

Linia 241 va asigura transportul cetățenilor ce locuiesc în ansamblurile rezidențiale, construite în cartierul Apărătorii Patriei, mai exact, în zona  cuprinsă între Șoseaua Berceni – Bd. Metalurgiei - Str. Turnu Măgurele.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Autobuzele vor circula zilnic, în intervalul 05.00 - 23.00, la distanță de 10-11 minute, în orele de vârf, respectiv 20 de minute în afara acestor ore. Plata călătoriilor se va putea realiza cu ajutorul cardurilor active ale STB, dar și cu ajutorul cardurilor bancare direct la validator.

„Marcăm astăzi un pas uriaș pe care l-am făcut către dezvoltarea zonei de sud de Bucureștiului, zonă care, foarte mulți ani, nu a existat pe hartă. Practic, în urmă cu un an de zile, aici era pământ, iar oamenilor care locuiesc în această zonă, le lipseau condițiile minime pentru un trai într-o capitală a Uniunii Europene. Astăzi, discutăm despre o zonă urbanizată, în care avem toate utilitățile și mai mult decât atât, tocmai pentru că avem foarte multe obiective importante pentru comunitate, iar distanțele sunt destul de mari, avem și o linie de transport în comun. Într-un an de zile, am reusit să transformăm substanțial această zonă, în care nu exista școală, grădiniță, creșă.  Începând cu sfârșitul acestui an, aici vor fi date în folosintă o școală primară și un liceu. Iar lucrurile nu se vor opri aici. Ne dorim ca un număr cât mai mare de tineri să vină aici în Sectorul 4, unde avem soluții ca oamenii să trăiască și să muncească în conditii europene”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Pentru realizarea noului traseu, Primăria Sectorului 4 a reabilitat cu aproape 10 milioane de euro un număr de 12 străzi: Dealul Cucului, Dealul Aluniș, Drumul Poștalionului, Drumul Binelui, Dealul Babei, Odei, Aurel Perșu, Ucea, Drumul Jilavei, Drumul Dealul Frumos, Str Tătulești, Aleea Călinești. Acestea au devenit artere de circulație moderne, racordate la toate utilitățile. Anterior, șase dintre ele erau de pamânt. 

De asemenea, au fost reabilitați și asfaltați peste 10 km de drum carosabil și au fost amenajate trotuare pe o suprafață de aproximativ 25.000 de metri pătrați.